PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

110. obletnica PGD Materija

Letos PGD Materija praznuje 110. obletnico obstoja. V ta namen so pripravili dvodnevno praznovanje.

V petek 10. avgusta 2018 so začeli praznovanje s slavnostno sejo in predstavitvijo nove knjige Matarski gasilci skozi čas. Imeli so tudi likovno razstavo na temo gasilstva in bogat kulturni program. Petkova slovesnost je bila namenjena članom društva in vabljenim gostom.

Sobotno dogajanje so najprej obogateli z animacijskim programom za otroke, predstavili so tudi domače pridelovalce in njihova različna društva. Ob 17h je Slovenska vojska prikazala vajo gašenja gozdnih požarov s helikopterjem. Sledila je slavnostna gasilska parada. Udeleženih je bilo 300 gasilcev s tridesetimi različnimi vozili. V paradi je sodelovala tudi Brkinska godba 2000 in mažoretke iz Povirja. Po končani paradi se je pričela na igrišču osrednja slovesnost ob 110. obletnici PGD Materija.

Slavnostni govornik in tudi častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Pozdravno besedo so imeli še predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, županja Občine Hrpelje – Kozina Saša Likavec Svetelšek in predsednik PGD Materija dr. Valter Fabjančič. Po proslavi se je začela gasilska veselica z Ansamblom Roka Žlindre in Lisjaki.

V petek so se slavnostne seje udeležili štirje člani našega društva. V sobotni helikopterski vaji so sodelovali štirje gasilci z enim vozilom, kateri so pomagali helikopterski ekipi s polnjenjem bazena in pripravo bambi vreče za gašenje. Na paradi pa je paradiralo 6 članov iz našega društva z enim vozilom.

Člani in članice PGD Komen iskreno čestitamo društvu PGD Materija ob njihovi visoki obletnici
in jim želimo uspešno delo še naprej!