PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

16. Strokovni dnevi Borisa Stevanoviča – Rogla

V soboto 06. in nedeljo 07. aprila 2024 so na Rogli potekali 16. strokovni dnevi Borisa Stevanoviča. Strokovni dneve organizira Gasilska zveza Gorenjske in so namenjeni izpopolnjevanju gasilcev na vseh področji v gasilstvu (operativa, zakonodaja, novosti…).

Vsako leto se na dnevih zvrstijo strokovnjaki iz različnih področji, predstavijo se analize največjih intervencij, ki so se zgodile v Sloveniji in tujini v zadnjem letu, predstavi se nove tehnologije in mnogo drugega.

Letos so gasilci v dveh dneh tako spoznali naslednje tematike: Požar solarnih panelov v Medvodah, Požar v cestnem predoru v Mariboru, požar Bandag Škofja Loka,  Mark Bokdam – Nizozemska, požari solarnih panelov izkušnje iz Nizozemske, Zisoula Ntasiou – Grčija, gašenje iz zraka v Grčiji, najdražje gasilsko vozilo v Sloveniji – vozilo za gašenje v železniških predorih, evakuacija iz domov za starejše, novi izziv za gasilce – menjava obstoječih penil, organiziranost industrijske gasilske enote KRKA Novo Mesto, celostna predstavitev vzdrževanja osebne zaščitne opreme.

Iz našega društva sta se strokovnih dni udeležila 2 gasilca.