PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

60. let Kraške gasilske zveze

V petek 28. oktobra 2016 je v Kosovelovem domu v Sežani potekala slavnostna seja ob 60. obletnici delovanja Kraške gasilske zveze (KGZ).
Seja se je začela s slovensko himno, ki so jo zaigrali učenci glasbene šole Sežana. Zbrane goste je pozdravili predsednik KGZ Dimitri Dokić in župan občine Sežana g. Davorin Terčon, ki je spregovoril nekaj besed v imenu vseh županov kraških občin. Na koncu je, kot slavnostni govornik nastopil še poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek.

Govorom je sledila podelitev plaket za vodenje zveze, ki so jih prejeli vsi bivši tajniki, poveljniki in predsedniki zveze. Plakete so prejele tudi vse organizacije, ki so in še vedno sodelujejo z zvezo. Zveza je ob tej priložnosti izdala tudi zbornik, v katerem je opisano delovanje zveze v vseh teh letih. Zahvalo za ves trud so prejeli člani odbora za pripravo zbornika. Z zahvalami se je zveza zahvalila tudi sponzorjem prireditve.

Ob koncu seje je poveljnik GZS, predsedniku zveze podaril plaketo za zasluge GZS. Zbrane so pozdravili še direktor URSZR Darko But, predstavnik Civilne zaščite in predstavniki vseh sosednjih gasilskih zvez.

Seja se je zaključila s humornim skečem, ki ga je pripravil Gojmir Lešnjak – Gojc skupaj z gasilci KGZ, med sejo pa sta za glasbeni vložek poskrbela člana skupine Tiasha Acoustic.

Sejo je povezoval g. Daniel Cek.