PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Člana PGD Komen prejela priznanje Civilne zaščite RS

Prvi dan koledarske pomladi (1. marec) je svetovni dan civilne zaščite. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) je ob tej priložnosti pripravila slovesnost, ki je potekala na isti dan na Brdu pri Kranju.

V petek 2. marca 2018 pa je v Štanjelu potekala slovesnost ob dnevu Civilne zaščite (CZ), ki jo je pripravila izpostava URSZR v Postojni v skupni organizaciji z Občino Komen.

Proslava se je začela s slovensko himno. Uvodoma je zbrane nagovoril župan Občine Komen nato pa namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel, ki je bil slavnostni govornik prireditve.

Po nagovorih je sledila podelitev bronastih, srebrnih in zlatih priznanj civilne zaščite, ki se podelijo požrtvovalnim pripadnikom in pripadnicam sil zaščite in reševanja. Ponosni smo, da sta letos dobitnika priznanj tudi dva gasilca našega društva.

Bronasti znak za požrtvovalno delo na področju gasilstva je prejel naš dolgoletni član in poveljnik društva Matjaž Hribar.

Srebrni znak civilne zaščite je prejel poveljnik civilne zaščite Občine Komen in tudi naš član Miloš Lozej.

Obema članoma gasilci in gasilke iskreno čestitamo.

Na slovesnosti so bili med zbranimi predstavniki gasilskih in humanitarnih organizacij (enote z reševalnimi psi, prvi posredovalci,…), lokalnih skupnosti, predstavniki vojske in policije ter predstavniki enot iz Italije.

Ob koncu naše društvo izreka čestitke tudi vsem ostalim prejemnikom priznanj in organizatorju za uspešno organizacijo pripreditve.