PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Dan reševalnih služb

Gasilci PGD Komen smo v nedeljo 19. 10. 2014 v sklopu meseca oktobra – meseca požarne varnosti za naše občane pripravili Dan reševalnih služb, ki se je začel ob 14.00 uri in zaključil ob 18.00 uri.

Na prireditvi so se obiskovalci lahko sprehodili skozi prostore PGD Komen, za gasilskim domom na naši stojnici spoznali naše delo in si vzeli priročne zgibanke o požarni preventivi in o tematiki letošnjega meseca požarne varnosti. Na ogled jim je bila razstavljena tudi naša oprema in vozila. Poleg gasilcev so se s kratkimi predstavitvami obiskovalcem predstavili še Policija, Jarmska reševalna služba, Enota reševalnih psov, NMP Sežana, Enota za dezaktiviranje neeksplodiranih bojnih sredstev in Potapljaška reševalna služba. Za vse obiskovalce je bila organizirana tudi predstavitev temeljnih postopkov oživljanja in uporabe avtomatskih eksternih defibrilatorjev.

Za zaključek prireditve pa smo gasilci PGD Komen v sodelovanju s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana pripravili predstavitveno vajo prometne nesreče, ki sta jo komentirala poveljnik ZGRS Sežana in zdravnica NMP Sežana.