PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Dan zaščite in reševanja v Cerknem

19. junija je PGD Cerkno pripravilo dan zaščite in reševanja, ki je prvi izmed večjih dogodkov, v sklopu obeležja njihove 100 obletnice delovanja.

Na predstavitvi so se predstavile vse službe in podjetja s katerimi sodeluje PGD Cerkno. Predstavila so se podjetja Webo, Mistar, Gasilska Oprema, Stami, Ziegler S. Predstavljene so bile črpalke, zaščitne obleke, obuvala, tehnično – reševalna oprema itd. Gorska reševalna služba Tolmin je predstavila postopek reševanja padalca z drevesa, civilna zaščita pa se je predstavila s svojim oddelkom pirotehnikov. Na prireditvi je sodelovalo več društev iz GZ Cerkno, PGD Nova Gorica z lestvami PGD Idrija in Spodnja Idrija z GVC. PGD Komen (GVGP-2 Bremach) je s poklicnimi kolegi iz ZGRS Sežana (IVECO MAGIRUS) na prireditvi predstavljalo vozila za gozdne požre. Sodelovalo je tudi pobrateno društvo PGD Cerkno iz Žirov. Svoje novo reanimacijsko reševalno vozilo je predstavila Nujna medicinska pomoč zdravstvenega doma iz Idrije. Prireditve so se udeležili tudi taborniki iz Rodu Aragonitnih ježkov iz Cerknega.

PGD Cerkno čestitamo za odlično organizacijo prireditve in hkrati za njihovo prihajajočo 100 obletnico delovanja, ter jim želimo obilo uspešnega dela!