PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Gasilci PGD Komen na dnevu odprtih vrat OŠ Komen

Osnovna šola Komen nas je povabila k sodelovanju na dnevu šole OŠ Komen, ki je potekal v četrtek 26. 4. 2012. Seveda smo se ga gasilci PGD Komen s veseljem tudi udeležili.

Prvi del dneva šole pri katerem smo sodelovali gasilci PGD Komen, je bila evakuacijska vaja, ki smo jo izpeljali v sodelovanju s vodstvom šole. Vaja je predvidevala požar v pritličju stavbe, zato je ravnateljica odredila evakuacijo šole. Učitelji so se s svojimi razredi zbrali na šolskem igrišču, kjer so opravili štetje vseh učencev. S tem je bila vaja zaključena.

Po vaji smo vsem učencem OŠ Komen pripravili gasilske igre, ki so potekale na igrišču NK Komen in ŠKK Komen. Namen teh iger je bil prikazati delo z mladimi v PGD Komen skozi zabavne igre. Več o tem si lahko preberete v članku »Gasilske igre ob dnevu OŠ Komen«.

Ko so otroci zaključili s igrami in so bili zmagovalci znani, se je dogajanje preselilo v telovadnico OŠ Komen, kjer je potekal kulturni program v počastitev dneva OŠ Komen.

Zadnji del dneva OŠ Komen pa je potekal na zunanjih površinah OŠ Komen in je bil namenjen predstavitvi vseh služb in društev, ki delujejo v okviru zaščite in reševanja v Sloveniji, torej Nujna medicinska pomoč, Jamarska reševalna služba, Potapljaška reševalna služba, vojska, taborniki med njimi pa seveda tudi gasilci, ki smo jih zastopali člani PGD Komen.

Staršem in njihovim otrokom smo predstavili delovanje in organiziranost našega društva, ter vozila in opremo: tri vozila GVC 16/25, GCGP – 3 in pa GVGP – 2 ter vso pripadajočo opremo, osebno zaščitno opremo, izolirne dihalne aparate, radijske zveze, pozivnike, termo kamero, laserski termometer… Večji poudarek smo dali tudi pri predstavitvi opreme za tehnično reševanje, saj ta vedno zbudi največ pozornosti.

Gasilci PGD Komen se radi udeležujemo tovrstnih dogodkov, ki nam nudijo priložnost, da predstavimo širši javnosti naše dejavnosti,  uspehe in jim pokažemo, da smo jim vedno na voljo, ko nas potrebujejo. Ti dogodki nam dajejo tudi možnost, da pridobivamo nove člane v naše vrste.