PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Gasilci PGD Komen na strokovnih dnevih Borisa Stevanoviča na Rogli

V soboto 01. in nedeljo 02. aprila 2023 so na Rogli potekali 15. strokovni dnevi Borisa Stevanoviča. Strokovni dneve organizira Gasilska zveza Gorenjske in so namenjeni izpopolnjevanju gasilcev na vseh področji v gasilstvu (operativa, zakonodaja, novosti…).

Vsako leto se na dnevih zvrstijo strokovnjaki iz različnih področji, predstavijo se analize največjih intervencij, ki so se zgodile v Sloveniji in tujini v zadnjem letu, predstavi se nove tehnologije in mnogo drugega.

Letos so gasilci v dveh dneh tako spoznali naslednje tematike: Potres v Turčiji – Odziv Mehanizma CZ EU – sodelovanje Slovenije, Gašenje iz zraka v SLO v prihodnje – predstavitev letala AIR TRACTOR, aplikacijo EURONCAP, kaj smo se naučili pri požaru KRAS 2022, izobraževanje slovenskih gasilcev, davčne olajšave za operativne gasilce pri dohodnini, novosti na telekomunikacijskem področju, Potres v Turčiji Odziv Slovenije – Sodelovanje enote z reševalnimi psi, VODIK – Gorivo prihodnosti? – novi izzivi za gasilce, Požar Majdičev mlin v Kranju, Gasilstvo v Ukrajini v zadnjem letu.

Iz našega društva se je strokovnih dni udeležilo 5 gasilcev kot poslušalci seminarja ter dva predavatelja.