PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Izlet operativne enote PGD Komen (JVP Rijeka, Goli otok)

Na sončno soboto 3. 9. 2010 je bil organiziran izlet operative PGD Komen v JVP Rijeka in Goli otok. Izlet se je začel ob 6:30 izpred gasilskega doma. Pot nas je najprej peljala v Reko, kjer smo si ogledali JVP Rijeka (Javna vatrogasna postrojba Rijeka). Poklicni kolegi iz Reke so nam najprej predstavili njihov poklicni zavod z 20 minutno predstavitvijo, po tem pa smo imeli 10min časa za osvežitev. Sledila je predstavitev celotnega zavoda torej dispečarskega centra in vozil, opreme.

Po dobri uri ogleda smo se odpravili proti otoku Krk, kjer nas je že čakala ladjica za Goli otok. Ob 12h smo z ladjico odrinili proti Golemu otoku, med dve urno plovbo smo posedali po ladjici, občudovali morje, vmes pa smo dobili tudi okusno ribjo malico. Ob prihodu na Goli otok smo imeli vodenje po otoku s prof. Bubincom, sicer tudi bivšim ujetnikom na tem otoku. Skozi vodenje nam je razkazoval stavbe in pripovedoval o njihovih namenih, ter z nami delil svoje osebne izkušnje na tem otoku.

Po Golem otoku je sledil še ogled otoka Grgur, zopet pod vodstvom prof. Bubinca. Na tem otoku smo imeli tudi čas za kopanje. Okrog 19:30 smo prispeli na otok Krk, od koder nas je čakal dve urna vožnja do restavracije, kjer smo povečerjali in se napotili proti domu. V Komen smo se vrnili ob 1h zjutraj.