PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Otrokom Zveze prijateljev in mladine prikazali delo gasilcev

Komenski gasilci so znova dokazali, da kljub vsem obveznostim, ki jih imajo z opravljanjem operativnih nalog, najdejo čas in pripravljenost za popestritev poletnih dni otrokom, ki smo zadnje počitniške dneve preživljali v okviru počitniškega varstva Medobčinskega društva prijateljev mladine.

Otroci smo v kotičku kulturnega doma v Komnu z mentoricama za malico pekli palačinke, ko smo se zaklepetali in pozabili na vroče olje. Palačinka se je zažgala, zaradi velikega dima pa so na pomoč priskočili gasilci Boštjan, Teja in Andraž. S sireno so se hitro zapeljali za kulturni dom, s termokamero poiskali izvor požara in nas poučili, kako moramo ravnati v primeru, če se nam to zgodi tudi doma.

Ker si gasilci pri gašenju požarov pomagajo z različnimi pripomočki, so nam jih prijazni gasilci z veseljem razkazali. Priložnost smo se imeli seznaniti z oblekami za različne vrste intervencij. Težke in okorne obleke smo tudi poskusili. Videli smo, da poklic gasilca ni tako enostaven – še posebno, če moraš pri gašenju požara na hrbtu nositi težak dihalni aparat!

Ogledali smo si vse kotičke čisto pravega gasilskega kamijona. Niti predstavljati si nismo mogli, koliko stvari se skriva v njem! Ker pa smo bili cel teden zelo pridni, nas je gasilec Boštjan s kamionom prijazno zapeljal en krog. Za konec smo lahko poskusili tudi špricati vodo, dan pa smo zaključili z vodnimi igrami in štafeto.

Ob koncu našega prijetnega počitniškega druženja bi se radi zahvalili komenskim gasilcem, še posebno Boštjanu, Andražu in Teji za poučno popestritev naših ustvarjalnih delavnic ter za njihov čas in trud. Tudi zaradi vaše pripravljenosti in veselja do dela z mladimi se bo v prihodnosti gotovo kdo izmed nas pridružil vašim vrstam. Hvala vam!

Nina Mezinec