PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

PGD Komen obiskal Minister za obrambo Republike Slovenije

V ponedeljek 19. avgusta 2013 smo bili v našem društvu deležni visokega državnega obiska, obiskal nas je namreč Minister za obrambo Republike Slovenije g. Roman Jakič.

Minister si je s poveljnikom CZ Republike Slovenije Srečkom Šestanom s helikopterjem SV najprej iz zraka ogledal požarišče nedavnega požara na Trstelju, nato pa pristal pri vasi Škrbina od koder je prispel v Komen. V našem gasilskem domu je z ministrom potekala tiskovna konferenca na kateri je bil ministru predstavljen potek požara na Trstelju in samo vodenje intervencije s strani vodstva intervencije. Sestanka so se poleg ministra in poveljnika CZ Republike Slovenije udeležili še namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije, poveljnik Obalno-kraške in Severnoprimorske regije, poveljnik ZGRS Sežana in poveljnik JZGRD Nova Gorica, poveljnik Kraške gasilske zveze, predsednik in poveljnik PGD Komen, poveljnik in podpoveljnik PGD Kostanjevica na Krasu, vodja Zavoda za gozdove Sežana, predstavniki vseh občin, ki jih je zajemal požar, mediji in drugi.

Poveljnik in predsednik PGD Komen sta ministru na kratko razkazala prostore našega gasilskega društva in mu predstavila način delovanja našega društva, predvsem v času požarne ogroženosti. Minister je bil z videnim zadovoljen.

Ob zaključku obiska se nam je zahvali za gostoljubje in vsem skupaj zaželel še veliko uspešnega dela.