PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Reviji Gasilec državno odlikovanje »RED ZA ZASLUGE«

V petek 8. junija 2018 smo gasilci praznovali mednarodni dan gasilcev. Na ta dan je v Veliki dvorani Predsedniške plače potekala slovesnost na kateri je predsednik RS Borut Pahor reviji Gasilec podelil državno odlikovanje »RED ZA ZASLUGE«.
Revija gasilec je odlikovanje prejela za neprecenljiv prispevek k strokovni rasti slovenskega gasilstva in utrjevanju vrednot solidarnosti ter medsebojne pomoči.

Odlikovanje so prevzeli Janko Cerkvenik in Franci Petek, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije in urednica Gasilca Suzana Veber. Na slovesnosti so bili prisotni še člani Uredništva revije Gasilec, odgovorni urednik Marko Pograjc, člani Upravnega odbora in Poveljstva Gasilske zveze Slovenije ter visoki predstavniki države – med njimi Andreja Katič, ministrica za obrambo, Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite, Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje, ter mnogi drugi.

Slovesnosti sta se udeležila tudi naša člana in sicer, kot poveljnik OK regije predsednik PGD Komen Marko Adamič in član PGD Komen Boris Budal, ki je za revijo Gasilec napisal veliko strokovnih člankov.

Na revijo Gasilec od njenega nastanka redno prejema tudi naše društvo. S tem omogočamo našim članom in članicam reden vpogled v strokovne gasilske članke, analize intervencij, novosti na področju slovenskega in tujega gasilstva, opreme in mnogo drugega.

Reviji Gasilec oz. njenemu uredništvu iskreno čestitamo za dobljeno odlikovanje!