PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Slavnostna seja PGD Komen

Letos naše društvo praznuje 70. obletnico obstoja. V ta namen prav ta vikend poteka praznovanje le-te. Začeli smo ga s slavnostno sejo, katere smo se udeležili vsi gasilci PGD Komen in vabljeni gostje. Najprej nas je pozdravil predsednik našega društva in poveljnik obalno-kraške regije Marko Adamič. Povezovalec programa Uroš Simčič nam je osvežil spomin na zgodovino društva in povabil k besedi poveljnika PGD Komen Matjaža Hribarja, ki nam je čestital ob jubileju in nam osvežil spomin na preteklo delo ter povedal da bomo gasilci otali prijatelji v dimu, ognju in pepelu. Nato smo prisluhnili še predsedniku GZS Janku Cerkveniku, ki nam je poleg čestitk, lepo približal besede vljudnosti kot so: pozdravljeni, hvala, prosim in oprosti, na katere nesmemo nikoli pozabiti.

Sledila je podelitev priznanj in plamenic 1.stopnje, katere so prijeli štirje gasilci našega društva.  S kulturnim programom so nas med sejo navdušili: Pihalni kvartet trobil POK in Duo Kraška harmonika.

Podelilo se je tudi zahvale. Spoštovanemu Justu Makovcu, edinemu še živečemu ustanovitelju PGD Komen, GZS, Obalno-kraški gasilski regiji, Zavodu za gasilno in reševalno službo Sežana, Kraški gasilski zvezi in vsem ostalim s katerimi sodelujemo in interviniramo.

Na koncu pa nas je prišla obiskat prijazna žena gasilca Pepija, ki nas je nasmejala do solz.

Po zaključku seje smo se podali na skupno druženje ob večerji. Vsak gasilec PGD Komen je ob odhodu prijel darilo, katero ga bo spominjalo na 70. let gasilstva PGD Komen.

 

Prijemnikom priznanj in jubilejnih plaket iskreno čestitamo.