PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Srečanje članic Kraške gasilske zveze

V lepem sončnem sobotnem popoldnevu, 28.10.2017, je v PGD Komen potekalo srečanje članic Kraške gasilske zveze. Tovarišice gasilke smo se zbrale ob 14.30 uri v gasilskem domu in se po začetnem pozdravu podale na orientacijski pohod. S pomočjo zemljevida smo morale prehoditi 9 km dolgo pot okrog požarišča večjega požara, ki nam je avgusta podžgal že tako vroče poletne dni. Med potjo smo imele 7 opornih točk. Na vsaki točki smo zbirale črke, iz katerih smo morale na koncu sestaviti geslo. Po dobrih dveh urah sprehajanja po jesenski kraški pokrajini se je prileglo okrepčilo.
Sledilo je nadaljevanje srečanja v dveh delavnicah. Polovica udeleženk je spoznavala teorijo in uporabo izoliranega dihalnega aparata in ob tem imela možnost tudi praktično preizkusiti opremo. Druga skupina se je udeležila delavnice komunikacije – bila zelo zanimiva, zabavna in poučna. Po koncu prve delavnice sta se skupini zamenjali, tako da smo vse sodelovale na obeh delavnicah.
Po zaključku praktičnega dela srečanja sta sledila večerja in druženje. Takrat smo si lahko vzele čas, da smo se še bolje spoznale, si podelile izkušnje ali utrdile poznanstva med društvi. Na srečanju nam je bilo lepo in upamo, da nam bodo tovrstna srečanja prešla v navado.

Članice PGD Komen