PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Srečanje veteranov KGZ

21. avgusta je potekalo srečanje veteranov Kraške gasilske zveze, ki ga je letos organiziralo naše društvo. Začeli so ob 14 uri.

Veterani so se najprej zbrali v vasi Sveto, kjer jih je pozdravil predstavnik KGZ, PGD Komna, predsednik vaške skupnosti Sveto in pa podžupan občine Komen. Nato je sledil ogled cerkve Sv. Tilna v vasi in pa kratek opis zgodovine vasi, ki ga je predstavil g. Švara Ivan.

Iz vasi Sveto so se veterani odpravili na krajši pohod, ki ga je vodil g. Švara Emil. Med pohodom jim je poveljnik KGZ Boris Budal predstavil požar na Šumki (vzroke, potek gašenja, ugotovitve…) iz leta 2006, g. Zega Alojz pa jim je predstavil gozdove iz svojih bogatih izkušenj gozdarja.

Pohod se je zaključil v Komnu, kjer so veterani v Cirju odigrali turnir balinanja v trojkah. Nato je sledil še turnir v briškoli, ki je potekal v prostorih PGD Komen. Po 19h je sledilo druženje ob dobri hrani in pijači, za vse zmagovalce turnirja v balinanju in briškoli pa so se podelile tudi nagrade.

PGD Komen se zahvaljuje vsem, ki ste se udeležili druženja in vsem tistim, ki so na kakršen koli način prispevali k uresničitvi tega druženja!