PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Tehnični dan OŠ Komen

V petek 18. marca 2016 smo gasilci PGD Komen sodelovali na tehničnemu dnevu Osnovne šole Komen. Tema letošnjega dne so bile reševalne službe.

Tehnični dan se je začel z vajo evakuacije vseh učencev in zaposlenih na šoli. Ob koncu vaje smo gasilci preverili ali so se vsi zbrali na zbirnem mestu in podali analizo evakuacije.

Tehnični dan smo nadaljevali z vajo, katere scenarij je bil prometna nesreča – avto se je zaletel v drog, ena oseba je ostala v vozilu. Gasilci smo v sodelovanju z NMP Sežana rešili ukleščeno osebo in jo predali v zdravstveno oskrbo. Na vaji je poleg naših gasilcev in reševalcev sodelovala še Policija, za spremno besedo pa je poskrbel poveljnik poklicne gasilske enote ZGRS Sežana.

Po zaključeni vaji se je tehnični dan nadaljeval na petih točkah, kjer so si osnovnošolci lahko ogledali opremo za posredovanje v požarih v naravi in za tehnične intervencije. Na predstavitvi sta bili vozili GVGP – 2 in GVC 16/25 z vso pripadajočo opremo. Poleg nas so se na drugih točkah predstavljali še reševalci NMP Sežana, policisti PP Sežana in potapljaška reševalna služba kluba DPD Soča.

Na tehničnem dnevu je skupno sodelovalo 6 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma.