PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

V MAJŠPERKU JE POTEKALA SLAVNOSTNA PODELITEV LISTIN O NAPREDOVANJIH V ČINE

V dvorani Kulturno poslovnega centra Majšperk je v sredo, 21. junija 2023, od 18. ure dalje potekala slavnostna podelitev listin o napredovanjih v čine gasilski častnik, višji gasilski častnik in visoki gasilski častnik na podlagi opravljenih tečajev v letu 2023. Slovesnosti se je udeležilo več kot sto petdeset prejemnikov listin, predstavnikov gasilskih zvez in drugih gostov.
Uvodne nagovore so imeli: Kristijan Lovrenčič, predsednik Gasilske zveze Majšperk; Sašo Kodrič, župan Občine Majšperk in dr. Janja Kramer Stajnko, namestnica predsednika Gasilske zveze Slovenije.
Sledila je podelitev listin o napredovanjih v čin gasilski častnik kandidatom Severnoprimorske regije, Celjske regije in Podravske regije, zatem je sledila podelitev činov višji in visoki gasilski častnik.
Podelitev je s svojim nagovorom zaključil Franci Petek, poveljnik Gasilske zveze Slovenije. Kulturni program so izvedli: Vokalna skupina Uriele ter Franček in Micka iz KUD Majšperk.
Na slovesnosti je je naš član Marko Adamič prejel listino o napredovanju v najvišji čin v gasilstvu, čin visokega gasilskega častnika.

Čestitamo!