PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Vaja oktober 2017

V nedeljo 15. oktobra 2017 smo gasilci PGD Komen, v sklopu meseca oktobra, meseca požarne varnosti izvedli letno prikazno vajo za občane Občine Komen. Letošnja gesta meseca požarne varnosti je:

“Ko zagori, naj bodo proste poti!”

S to gesto opozarjamo na proste intervencijske površine, ki so nujne za uspešno posredovanje gasilcev in drugih reševalnih služb. Več o tem si lahko preberete na spletni strani URSZR.

Vaja je bila razdeljena na dva dela. Najprej je zbrane obiskovalce pozdravil podpredsednik PGD Komen, nato smo občanom prikazali kako ukrepati v primerih požara kuhinjskega olja, plinske jeklenke in začetnega požara na avtomobilu. Skozi prikaze smo prikazali tudi primere napačnih ukrepov in posledice, ki lahko iz tega sledijo. Prikazno vajo smo zaključili s polno razvitim požarom na avtomobilu, ki se je razširil na še en avtomobil. Požar so dokončno pogasili gasilci PGD Komen.

Vsi prikazi so bili komentirani s strani direktorja poklicne gasilske enote ZGRS Sežana, ob zaključku pa je obiskovalce pozdravil še podžupan Občine Komen g. Valter Ščuka.

Skozi celotno prireditev je potekala tudi nagradna igra iz požarne preventive, ki jo je organizirala preventivna služba ZGRS Sežana. Obiskovalci so odgovarjali na štiri preprosta vprašanja in se s tem uvrstili v žreb. Ob koncu predstavitve je vodja preventivne službe ZGRS Sežana izžrebal tri srečneže, ki so prejeli gasilna aparata in požarno odejo.

Na vaji so sodelovali gasilci PGD Komen, poklicni gasilci ZGRS Sežana, policist PP Sežana in podžupan občine Komen.

Vsem sodelujočim se za njihov prispevek k izvedbi prireditve prisrčno zahvaljujemo!