PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Zaključne vaje – osnovni tečaj za gasilca

Novembra meseca smo v PGD Komen začeli z osnovnim tečajem za prostovoljnega gasilca, ki je prvi korak v usposabljanju prostovoljnih gasilcev. V soboto 21. februarja 2015 so potekale zaključne vaje tečajnikov v ZGRS Sežana.

Vaje so potekale pod vodstvom inštruktorjev, ki so jih sestavljali poklicni gasilci ZGRS Sežana in izkušeni gasilci iz našega društva. Na zaključnih vajah so tečajniki ponovili znanja iz preiskovanja zadimljenih prostorov, uporabe izolirnih dihalnih aparatov, reševanju ponesrečenih oseb, uporabe gasilskih lestev,… Ta znanja so tečajniki pridobili na teoretičnih predavanjih in praktičnih vajah, ki so potekala v prostorih PGD Komen in v poklicni enoti ZGRS Sežana.

Za konec so tečajniki izvedli dve zaključni vaji, ki je predvidela simulacijo stavbnega požara v prvem nadstropju stanovanjskega objekta in reševanje ene ujete osebe.

Tečaj je obiskovalo 33 tečajnikov iz PGD Komen, PGD Divača, PGD Senožeče, PGD Sežana in PGD Štjak, iz našega društva je tečaj uspešno zaključilo 10 tečajnikov za kar jim člani PGD Komen čestitamo.