PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Zaključni koncert “KO SO SEKUNDE POMEMBNE”

Z humanitarno akcijo »KO SO SEKUNDE POMEMBNE«, ki je trajala od začetka maja do konca oktobra 2013 smo gasilci PGD Komen v sodelovanju z OŠ Komen, Občino Komen, Mešanim pevskim zborom (MePZ) Cominum , taborniki Čete ognjenega ruja in Pihalnega orkestra Komen zbirali denar za nakup Avtomatskih eksternih defibrilatorjev (AED). Akcijo smo zaključili z humanitarnim koncertom v Komnu.

Koncert je otovoril kratek film, ki je obiskovalcem prikazal temeljne postopke oživljanja (TPO) in uporabo AED-ja. Nato so sledili nastop plesne skupine HIP – HOP mamice, pod vodstvom plesne šole BeFunnky, nastop mešanega otroškega pevskega zbora OŠ Komen, nastop Pihalnega orkestra Komen, MePZ Cominum in nastop komikov Tiljo Frtacina in gasilca Pepita. Slavnostna govornika sta bila predsednik PGD Komen Marko Adamič in župan Občine Komen g. Danijel Božič. Program je povezovala Anči Godnik.

Ob tej priložnosti naj povemo, da ste občanke in občani občine Komen prispevali sredstva za nakup kar treh avtomatskih eksternih defibrilatorjev in vse pripadajoče opreme. V naslednjih mesecih bomo gasilci PGD Komen organizirali tečaje, kjer se boste lahko naučili temeljnih postopkov oživljanja in uporabe AED. Poročilo o sami humanitarni akciji in zbranih sredstvih je v pripravi in bo objavljeno do konca leta.