PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Ekipa PGD Komen na tekmovanjih gasilskih terenskih vozil v Postojni in Babičih

13. Srečanje gasilskih terenskih vozil Postojna

V soboto 1. junija 2013 se je v Postojni odvijalo tekmovanje gasilskih terenskih vozil, ki smo se ga udeležili tudi člani PGD Komen. Na začetku tekmovanja je vsaka ekipa dobila
tekmovalno knjigo z navodili, opisom trase ter štirih kontrolnih točk, na katerih so se morali spopasti z reševanjem iz vode, vajami iz prve pomoči, gašenjem požara na objektu in spretnostno vožnjo, ter točka presenečenja Gasilski biatlon. Na tekmovanju je sodelovala ena ekipa PGD Komen (sestavljena iz štirih članov) s vozilom GVM-1 Rover 110 in dosegla 18. mesto.

4. Tekmovanje terenskih gasilskih vozil memorial »Borisa Zavratnika«

V soboto 22. junija 2013 se je na operativnem okolišu PGD Babiči odvijalo tekmovanje gasilskih terenskih vozil, ki smo se ga udeležili tudi člani PGD Komen. Tekmovanje je bilo sestavljeno na vnaprej določeni trasi, navodila za pot pa smo dobili tik pred začetkom tekmovanja. Na trasi so bile štiri kontrolne točke, kjer smo morali opraviti zbijanje tarč z vedrovkami, tro-delni napad, zvijanju C-cevi in polnjenje zbiralnika s ciljanjem v tarčo in vaja iz prve pomoči, ter točka presenečenja menjava pnevmatike na avtomobilu. Na tekmovanju je sodelovala ena ekipa PGD Komen s štirimi člani in vozilom GVM-1 Rover 110, ki je osvojila 24.mesto.

Tovrstna tekmovanja so poleg druženju in izmenjevanju izkušenj med gasilci namenjena tudi usposabljanju gasilcev za uporabo terenskih vozil in preizkušanju njihovih zmogljivosti na terenu.