PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Heavy rescue Slovenia

V nedeljo 30. maja 2021 je v Laškem potekal Heavy rescue Slovenija 2021. Gre za tridnevni dogodek, dva dni sta namenjena usposabljanju poklicnih gasilskih enot, en dan pa prostovoljnim gasilskim enotam. Gasilci se na usposabljanju usposabljajo za tehnično reševanje v nesrečah v cestnem prometu. Dogodek je bil organiziran v dveh delih.

Dopoldanski del je bil teoretične narave. Več inštruktorjev je predstavilo postopke za gašenje električnih in plinskih vozil, vedno večjo problematiko požarov električnih skuterjev in karoserijske izboljšave novih vozil za preprečevanje poškodb pri bočnih in čelnih trkih.

Popoldanski del je bil praktičen. Na treh točkah so gasilci spoznavali električna vozila, novo opremo za posredovanje v prometnih nesrečah, nove tehnike in načine reševanja poškodovancev iz poškodovanih vozil.

Usposabljanje je skupaj s podjetjem Heavy rescue in Weber-Hydraulik organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Laško, poleg slovenskih inštruktorjev je na usposabljanju sodeloval tudi inštruktor iz tujine. Iz našega društva so se dogodka udeležili trije člani.

Organizatorjem in instruktorjem izrekamo čestitke za odlično organizirano usposabljanje!

Več o dogodku si lahko ogledate na video prispevku (vir: MMC LAŠKO TV):