PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Požarna vaja “Mizarstvo Makovec 2015”

V soboto 21. novembra 2015 smo gasilci PGD Komen v sodelovanju s podjetjem Mizarstvo Makovec izvedli požarno vajo v njihovem podjetju.

Gasilci smo prejeli poziv ob 11:17. Prijava je bila, da je prišlo do požara v skupnih prostorih podjetja Mizarstvo Makovec v Komnu, da je osebje evakuirano in da ni pogrešanih oseb.
Ob prihodu na lokacijo smo dobili informacijo, da so ob ponovnem štetju ugotovili, da eno osebo pogrešajo. Z notranjimi napadi smo preiskali prostore, odkrili pogrešano osebo in ji nudili prvo pomoč, odkrili žarišče požara in ga pogasili. Na željo vodstva podjetja je za vajo vedelo le najnujnejše osebje v podjetju. S tem so želeli preizkusiti odziv zaposlenih ob izrednem dogodku.
Po vaji je sledil ogled podjetja s poudarkom na protipožarnih sistemih, ki jih imajo v podjetju in postopkih, ki jih izvajajo v primeru požara. Ob vrnitvi v gasilski dom smo pospravili opremo in izvedli analizo vaje.

V sami vaji je skupno sodelovalo 15 gasilcev s tremi vozili, na ogledu podjetja pa skupno 27 gasilcev PGD Komen. Z aktivnostmi smo zaključili ob 13:15uri.