PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Seminar “Obvladovanje množičnih nesreč”, Postojna 2023

V petek in soboto, 2. in 3. junija, se je v organizaciji PGD Postojna in ZD Postojna, ob pomoči Občine Postojna, sekcije MRMI, DCZ, Ministrstva za zdravje, Policije, Slovenske vojske, Dars-a, statistov, markirantov, podjetja Matima, Natlačen transport, Avtorossi in ostalih. Uspešno izpeljalo dve praktični vaji, s poudarkom na sodelovanju vseh javnih služb na terenu. Dan prej so se udeleženci seznanili tudi s postopki triaže, komunikacije, sodelovanja z mediji, zaustavljanja krvavitev, osnovno uporabo orodja, opreme in delom policije ob AMOUK situacijah, ter se ob predpripravi seznanili s potekom terenske vaje.

Na seminarju je sodelovalo okrog 50 gasilcev iz celotne Slovenije, 40 reševalcev, pripadniki policije in vojaški helikopter Slovenske vojske s posadko. Iz našega društva so se seminarja udeležili štirje gasilci v različnih vlogah – udeleženci usposabljanja in inštruktorji.

Za še več utrinkov iz seminarja, vabljeni k ogledu galeri na Facebook strani Lara Čič Photography in spletni strani PGD Postojna na spodnjem linku: http://www.pgd-postojna.si/