PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Seminar tehničnega reševanja v Postojni

V soboto 12. oktobra 2019 je bil v Postojni organiziran seminar na temo tehničnega reševanja.

Seminar je bil izrazito terenske narave. Udeleženci so uvodoma prisluhnili teoretičnim predavanja na temo varnosti, mehanizmov poškodb, opreme za tehnično reševanje in pripravi odprtin za iznose ponesrečencev v prometnih nesrečah.
Po predavanjih so svoja znanja udeleženci obnavljali na več deloviščih. Scenariji so bili različni: iznos poškodovanca iz vozila z uporabo zajemalnih nosil iz vozila na strmem bregu, vozila na strehi, na boku, iz tovornjaka, reanimacija in iznos pacienta iz avtobusa… Na vsakem delovišču sta delo gasilcev nadzorovala dva inštruktorja (gasilec in reševalec nujne medicinske pomoči). Po vsaki vaji je bila opravljena analiza dela.
Seminarja, ki je trajal od 8.00 ure zjutraj do 19.00 ure zvečer, se je udeležilo 63 gasilcev iz poklicnih in prostovoljnih gasilskih enot iz celotne Slovenije. Iz našega društva sta se seminarja udeležila dva gasilca. Seminar je organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Postojna v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Franca Ambrožiča Postojna in Občino Postojna.

Ob tej priložnosti organizatorjem izrekamo čestitke za odlično organizacijo in izpeljavo seminarja!