PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

2. taborjenje mladine PGD Štjak in PGD Komen

Tudi letos smo mentorji PGD Štjak in PGD Komen za naše najmlajše gasilce pripravili dvodnevno taborjenje. Naloga organizacije letošnjega tabora je pripadala našemu društvu. Tabor smo začeli v soboto, 2.7.2016 ob 12.00 uri z zborom v Tomačevici. Zbrano gasilsko mladino smo najprej porazdelili po skupinah, te pa predali mentorjem. V spremstvu mentorjev so se skupine odpravile na orientacijski pohod. Začetek pohoda je bil v Tomačevici pri vaškem domu, cilj pohoda pa v Komnu, kjer smo postavili tabor. Pohod je bil sestavljen tako, da so morale skupine slediti zemljevidu. Na poti so bile postavljene tri kontrolne točke kjer so skupine prikazale svoje znanje o gasilstvu.
Po prihodu v tabor smo se okrepčali ter se namestili v glavnem šotoru. Sledile so gasilske in vodne igre. Te smo zaključili s pravo vojno z vodnimi balončki in osvežitvijo v velikem bazenu, ki smo ga pripravili mentorji. Po večerji je sledila razglasitev rezultatov, podelitev medalj in športne igre.
Ko se je zmračilo smo še prižgali taborne ognje, na katerih smo pekli hrenovke. Ob tabornih ognjih in zvokih harmonike smo tudi zapeli.
V nedeljo smo se na jutranji telovadbi najprej razmigali, pojedli zajtrk in uživali v zadnjih trenutkih druženja. Veseli smo se odpravili na krajši sprehod do gasilskega doma, kjer so nas pričakali starši. Vsi zadovoljni, polni novih dogodivščin smo se poslovili in odkorakali poletnim počitnicam naproti.
Tabora se je udeležilo 38 otrok in 19 mentorjev, pri pripravi tabora so sodelovali mentorji in člani PGD Komen in PGD Štjak.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri organizaciji tabora.