PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

4.TABOR GASILSKE MLADINE PGD KOMEN IN PGD ŠTJAK

Tudi letos smo za najmlajše gasilce PGD Komen in PGD Štjak pripravili dvodnevni gasilski tabor, ki je potekal 23. in 24 junija v Komnu.

V soboto smo se zbrali za gasilskim domom v Komnu ter se v skupinah odpravili na orientacijski pohod, katerega cilj je bil tabor. Po nastanitvi in počitku smo se preizkusili v tekmovalnih gasilskih in zabavnih igrah. Presenečenje za otroke je bil obisk policista s policijskim psom, nemškim ovčarjem Medom in nam predstavil svoje delo. Vprašanj za policista nam ni zmanjkalo, najbolj zanimiva pa je otrokom bila oprema policista. Osvežili smo se v bazenu, ki so nam ga pripravili mentorji. Po večerji smo se družili pri različnih družabnih, športnih igrah in klepetu. Ko je padel mrak pa smo postavili in prižgali kresove, na katerih smo pekli penice in hrenovke.

V nedeljo smo se zbudili, pojedli zajtrk, se družili pri igrah in se sprehodili po bližnji okolici tabora. Pospravili smo tabor ter se odpravili do gasilskega doma, kjer so nas že pričakovali starši. Tabora se je udeležilo 34 otrok in 16 mentorjev. Mentorji PGD Komen smo tako zaključili delo z mladino in se prepustili poletnim počitnicam.

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri organizaciji tabora.

Z gasilskim pozdravom
»NA POMOČ!«

Predsednica Komisije za delo z mladino PGD Komen
Urša Trobec