PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Druženje mladine KGZ – Povir

V soboto 4. oktobra 2014 je v Povirju pri Sežani potekalo že 5. druženje gasilske mladine Kraške gasilske zveze (KGZ), ki so se ga udeležili tudi mladi gasilci PGD Komen.

Druženje se je začelo z zborom v PGD Komen, od koder smo se odpravili v Povir, saj je bilo PGD Povir letošnji organizator. V Povirju so nas najprej pozdravila podpoveljnik KGZ in predsednik PGD Povir, nato so se otroci z žrebom porazdelili v 10 skupin mešanih po društvih in tako začeli z druženjem. Na druženju so skupine tekmovale na gasilskih igrah, pri katerih se je meril čas.

Igre so predstavljale gasilske izzive, tako so morali reševati igrače iz goreče hiše, oblačiti gasilca, z lestvami premagovati ovire, iskati gasilsko orodje in ga pravilno razvrščati, nositi lutko preko ovir, prenašati vodo v posodo,…

Po vseh teh vajah smo vsi postajali že lačni a nič zato saj so gasilci PGD Povir pomislili tudi na to in nam za kosilo priskrbeli pico in rogljiček za posladek.

Druženje smo zaključili z zborom, kjer sta zbrane pozdravila predsednik krajevne skupnosti Povir in Predsednik komisije za delo z mladino KGZ. Prve tri najhitrejše ekipe med pionirji in mladinci so dobile nagrade, za vse ostale pa so bile pripravljene tudi tolažilne nagrade tako da nobeden ni šel domov praznih rok.

Letos se je druženja mladine KGZ udeležilo okrog 140 otrok in njihovih mentorjev iz gasilskih društev PGD Materija, PGD Komen, PGD Senožeče, PGD Lokev, PGD Štjak, PGD Sežana in PGD Povir. Druženje mladine je namenjeno spoznavanju in druženju mladih gasilcev iz vseh društev KGZ, zato da bodo ko bodo postali starejši lažje sodelovali na intervencijah in drugih dogodkih na nivoju KGZ.

Mentorji PGD Komen čestitamo PGD Povir za odlično organizacijo druženja mladine KGZ.