PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Gasilska mladina na tekmovanju KGZ 2015

V soboto 16. maja 2015 se je mladina PGD Komen udeležila tekmovanja Kraške gasilske zveze, ki je letos potekalo v Sežani pod organizacijo PGD Divača.

Tekmovalni dan se je za našo mladino začel ob 6:30 zjutraj, ko smo se zbrali v gasilskem domu. V Sežani smo se najprej postrojili nato pa začeli z tekmovanjem. Pionirji in mladinci so tekmovali v treh disciplinah in sicer pionirji: vaja z vedrovko, razvrščanje in štafeta za ovirami na 400m, mladinci: vaja z ovirami, razvrščanje in štafeta z ovirami na 400m.

Na tekmovanju so iz našega društva sodelovali dve ekipi pionirjev, ena ekipa mladincev in po dolgih letih ena ekipa pionirk. Ekipa mladincev je dosegla odlično 1. mesto, ekipa pionirk 2. mesto, ena ekipa pionirjev 3. mesto, ena ekipa pionirjev pa žal ni uspela dokončati vaje čemur je močno pripomogla močna burja. Kljub temu je našemu društvu z preostalimi uvrstitvami uspelo osvojiti tudi prehodni mladinski pokal. Vse ekipe so se z doseženimi mesti uvrstile tudi na regijsko tekmovanje, ki je zadnja odskočna deska pred državnim tekmovanjem. Ob povratku v gasilski dom smo skupaj nazdravili uspehom s sadnim šampanjcem.

V imenu vseh članov in članic društva čestitamo gasilski mladini in njihovim mentorjem za uspehe na tekmovanju!