PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Taborjenje gasilske mladine PGD Štjak – PGD Komen

V soboto 27. junija 2015 je bil za gasilsko mladino PGD Komen in PGD Štjak prav poseben dan. Mentorji obeh društev smo gasilski mladini pripravili gasilski tabor. Tabor se je začel ob 14.00uri z zborom pred gasilskim domom v Štjaku.

Od tam smo se odpravili na kratek pohod do travnika pri vsi Poljane, ker se je odvijal tabor. Otroci so se ob prihodu v tabor najprej namestili v šotor in pomalicali. Po okrepčilu smo se zabavali na gasilsko-športnih igrah, kjer smo se vsi skupaj pošteno na športali in segreli. Ravno prav saj je igram sledila vodna zabava, ki je trajala do večera. Po večerji smo imeli v načrtu še priprave tabornih ognjev in pečenje klobas, vendar nam je dež žal prekrižal načrte. Naslednji dan smo po zajtrku pospravili prizorišče in se vrnili domov. Taborjenje je bilo za mladino PGD Komen zaključno dejanje pred šolskimi poletnimi počitnicami.

Tabora se je skupno udeležilo 22 otrok in 8 mentorjev PGD Komen. Skupno je bilo na taborjenju 61 udeležencev (16 mentorjev in 45 otrok). Ob tej priložnosti izrekamo zahvalo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Štjak za gostitev in vso organizacijo tabora.