PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Zaključna vaja mladincev PGD Komen 2013

Mentorjem PGD Komen so mladinci že večkrat izrazili prošnjo, da bi jim za zaključek leta pripravili vajo iz posredovanj pri požarih na objektih.

V letošnjem letu smo se odločili, da jim željo izpolnimo. Preden smo izvedli vajo, smo zadnjih nekaj vaj mladincev posvetili ponavljanju opreme in gasilskih veščin, ki jih moramo poznati pri tovrstnih posredovanjih. Tako so mladinci obnovili poznavanje vozila GVC 16/25, radijskih zvez in uporabe radijskih postaj, trodelni napad,…

Zaključno vajo smo izvedli v četrtek 20. junija 2013, pri vaji je sodelovalo osem mladincev PGD Komen in štirje mentorji, ter vozili GVGP – 2 (ki je bil uporabljen za GVC 16/25) in GVGP – 1. Vajo smo izvedli v delovni lopi, ki nam jo je prijazno odstopil član našega društva za kar se mu zahvaljujemo. Vaja je predvidevala, da je prišlo do požara v delovni lopi. Mladinci so morali požar pogasiti in preiskati prostor.

Skupno smo izvedli tri vaje, pri tem pa so si mladinci menjevali vloge, kot so vodja intervencije, strojnik, napadalna skupina,… Vsako vajo smo mentorji tudi analizirali in jih opozorili na napake.

Na koncu vaje je zbrane mladince nagovoril tudi namestnik poveljnika PGD Komen in jih pohvalil za pokazano znanje in ves vložen trud.