PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Statistika za leto 2021

Gasilci PGD Komen smo imeli v letu 2021 36 intervencij in na njih opravili 2.164 prostovoljnih delovnih ur.

1. Požari v objektih 3 intervencije
2. Prometne nesreče 3 intervencije
3. Tehnične intervencije 11 intervencij
4. Požari v naravnem okolju 14 intervencij
5. Pomoč reševalcem 3 intervencije
6. Požari na prometnih sredstvih 2 intervenciji

INTERVENCIJE:

Gasilci smo v letu 2021 posredovali na 36 intervencijah. Na njih je skupaj sodelovalo 362 gasilcev PGD Komen, ki so opravili skupno 2.164 prostovoljnih delavnih ur, v pripravljenosti v gasilskem domu pa je bilo skupaj 107 gasilcev.

Tako smo 14 krat intervenirali pri požarih v naravnem okolju, 3 krat posredovali na požaru objekta, 3 krat posredovali ob prometnih nesrečah, tehnično pomoč smo nudili 11 krat, 3 krat smo nudili pomoč reševalcem in 2 krat smo posredovali na požaru prometnega sredstva. Na večini intervencijah smo sodelovali skupaj s kolegi iz ZGRS Sežana. ZGRS Sežana se zahvaljujemo za odlično in strokovno sodelovanje.

V občini Komen smo intervenirali 32 krat, 2 krat smo odšli na pomoč gasilcem v občino Sežana in 2 krat smo odšli na mednarodno pomoč v Severno Makedonijo.
Statistično gledano se je vsake intervencije povprečno udeležilo 10 gasilcev v gasilskem domu pa so bili povprečno v pripravljenosti 3 gasilci.
Na večjem požaru v Brestovici pri Komnu se je lažje poškodoval en gasilec katerega so oskrbeli reševalci NMP Sežana ostalih poškodb na intervencijah pa ni bilo.

Statistika intervencij glede na vrsto intervencije

 

Statistika intervencij glede na mesec

 

Statistika intervencij glede na dan v tednu

 

 

Statistika intervencij glede na uro nastanka

 

Poveljnik PGD Komen:
Blaž Rogelja