PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Člansko tekmovanje Kraške gasilske zveze 2017

V soboto 13. maja 2017 je v popoldanskem času potekalo člansko gasilsko tekmovanje Kraške gasilske zveze (KGZ). Letos je tekmovanje potekalo v Sežani pod organizacijo Prostovoljnega gasilskega društva Senožeče.

Tekmovanje se je začelo s postrojem enot iz sedmih gasilskih društev KGZ in otovorilo s slovensko himno. Zbrane enote je pozdravil predsednik KGZ, ki je ob tej priložnosti predal tudi zahvalno plaketo predstavnici Rotary cluba Ajdovščina za sponzoriranje bonov za tečaje varne vožnje na Vranskem.

Po uvodni otvoritvi se je tekmovanje začelo. Na tekmovanju so se zvrstile enote v kategorijah starejši člani, članice B (nad 30 let), članice A, člani B (nad 30 let) in člani A. Starejši člani so tekmovali v dveh disciplinah: vaja s hidrantom in vaja raznoterosti. Preostale ekipe so tekmovale v eni vaji: taktična mokra vaja, ki vključuje spajanje sesalnega voda, sesanje voda, postavljanje cevovoda, zbijanje tarč, navezavo orodja,…

Naše gasilsko društvo je imelo ekipe v vseh kategorijah, razen članic B. Ekipe so dosegle naslednje rezultate:

STAREJŠI GASILCI:

  • KOMEN – 3. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)

ČLANICE A:

  • KOMEN – 3. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)

ČLANI B:

  • KOMEN 1 – 1. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)
  • KOMEN 2 – 5. mesto

ČLANI A:

  • KOMEN 1 – 1. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)
  • KOMEN 2 – 6. mesto

Vsem ekipam za dosežena mesta iskreno čestitamo.

Ob tem velja poudariti, da je ekipa članov A Komen 1, že četrto leto zapored osvojila 1. mesto in s tem prehodni pokal Kraške gasilske zveze.

Ekipe, ki so osvojila prva tri mesta so se tudi uvrstila na regijsko tekmovanje OK regije, ki bo letos potekalo v Ilirski Bistrici. Tekmovanje je zaključil poveljnik KGZ, ki je enote razpustil. Temu je sledilo prijetno druženje, ki so ga naši člani nadaljevali tudi ob prihodu v gasilski dom.

Ob tej priložnosti čestitamo članom in članicam PGD Senožeče za odlično organizacijo tekmovanja!