PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Gasilsko tekmovanje Kraške gasilske zveze 2016

V soboto 14. maja 2016 je v Lokvi potekalo tekmovanje Kraške gasilske zveze.
V dopoldanskem času se je odvijalo tekmovanje gasilske mladine. Na tekmovanju so gasilci tekmovali iz gasilsko športnih disciplin, ki bodo tudi na letošnjem državnem tekmovanju. Kljub deževnemu vremenu, zaradi katerega je bila odpovedana štafeta na 400m so naše ekipe dosegle izvrstne rezultate.
Tekmovanja se je naše društvo udeležilo s štirimi ekipami. Ekipa pionirk in ekipa mladincev sta dosegli drugo mesto, prva ekipa pionirjev je dosegla peto mesto, druga ekipa pionirjev pa deveto. Osvojili smo tudi mladinski prehodni pokal.
Ob povratku v gasilski dom smo uspehe proslavili s sadnim šampanjcem.
V popoldanskem času se je zvrstilo tekmovanje za člane, članice in veterane. Najprej so bili na vrsti veterani, ki so prav tako tekmovali v gasilsko športnih disciplinah. Člani in članice so tekmovali v vaji Gašenja in reševanja, ki je specifična za Kraško gasilsko zvezo saj smo jo sami ustvarili. Vaja vključuje opremljanje z dihalnimi aparati, reševanje lutke, premagovanje ovir in gašenje požara (zbijanje tarče).
Na tekmovanju smo sodelovali z dvema veteranskima ekipama, ki sta dosegli 1. in 3. mesto, eno ekipo članic, ki je dosegla 1. mesto, dvema ekipa članov B, ki sta dosegli 1. in 3. mesto in dvema ekipama članov A, ki sta dosegli 1. in 3. mesto. Člani A so s 1. mestom osvojili tudi članski prehodni pokal Kraške gasilske zveze.

Tekmovanje je potekalo pod organizacijo PGD Lokev. Ob tej priložnosti izrekamo čestitke organizatorjem za odlično izpeljano tekmovanje, kljub slabemu vremenu.
Iskrene čestitke tudi vsem našim gasilcem in gasilkam za dosežene rezultate.
Gasilska tekmovanja se organizirajo in izvajajo za preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev, za spoznavanje in utrjevanje medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj. Gasilska tekmovanja spadajo med strokovno in praktično izobraževanje gasilcev.

Uvrstitve naših članov na tekmovanju KGZ 2016:

PIONIRKE:
KOMEN – 2. mesto

PIONIRJI:
KOMEN 2 – 5. mesto
KOMEN 1 – 9. mesto

MLADINCI:
KOMEN – 2. mesto

VETERANI:
KOMEN 1 – 1. mesto
KOMEN 2 – 3. mesto

ČLANICE A:
KOMEN – 1. mesto

ČLANI B:
KOMEN 1 – 1. mesto
KOMEN – 3. mesto

ČLANI A:
KOMEN 1 – 1. mesto
KOMEN 2 – 3. mesto