PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči 2016

V soboto 28. maja 2016 je v Sežani potekalo regijsko preverjanje ekip prve pomoči 2016. Na tekmovanju so ekipe preverjale svoje znanje na štirih delovnih točkah, ki so predvidevale različne scenarije.
Prva točka je predvidela scenarij prometne nesreče z več udeleženci, druga točka je predvidevala scenarij več poškodovanih migrantov iz Sirije, tretja točka zabavo mladih, na kateri ni manjkalo alkohola in prepovedanih substanc, zadnja točka pa je predvidela več poškodovanih gozdarjev zaradi nenadnega neurja. Na vseh točkah so se ekipe srečale z vrstami poškodb, kot so zlomi, udarci, izpahi, nezavestnimi osebami, osebami, ki so potrebovale temeljne postopke oživljanja, smrtnimi primeri,…
Ekipe so se morale na poškodbe pravilno odzvati, skladno z znanjem, ki so ga osvojile na tečaju za bolničarja. Delo ekip so nadzorovali ocenjevalci, sicer zaposleni v zdravstvu (reševalci, urgentni zdravniki,…). Na tekmovanju je skupno sodelovalo 11 ekip, poleg teh pa še gostujoča ekipa iz Hrvaške.
Na tekmovanju smo gasilci PGD Komen sodelovali drugič, z eno ekipo, ki je osvojila 7. mesto. Poleg tega so še trije naši gasilci nudili pomoč pri organizaciji preverjanja. V PGD Komen imamo sicer skupno 18 bolničarjev.

Člani PGD Komen izrekamo čestitke naši ekipi za dosežen uspeh! Čestitke tudi Območnemu združenju Rdečega križa Sežana za odlično izpeljavo tekmovanja!
Ob tej priložnosti ekipa PGD Komen izreka zahvalo Andražu Žiberni in Tini Furlan za mentorstvo našim bolničarjem.
Oba sta sicer zaposlena kot reševalca na NMP Sežana, tako se redno srečujemo tudi na resničnih intervencijah.