PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Praznovanje 70. let delovanja PGD Komen

V soboto 1. septembra 2018 smo pripravili zabavo za občane in občanke, ter vse, ki so se želeli poveseliti z nami ob praznovanju 70. let delovanja našega društva.

Uvodoma smo pripravili krajšo slovesnost, ki jo je s svojim nagovorom otovoril predsednik društva Marko Adamič. Naslednji je zbrane gasilce nagovoril podžupan Občine Komen v začasnem opravljanju županske funkcije g. Valter Ščuka in predsednik Gasilske zveze Slovenije Janez Cerkvenik. Oba sta čestitala našim gasilcem in gasilkam ob visokem jubileju in nam zaželela uspešno delo še naprej.
Po nagovorih je gasilska mladina našega društva predstavila nove ognjevarne obleke, ki jih je naše društvo kupilo ob podpori občine in donatorjev. Nabavili smo kar 20 oblek. Po predstavitvi je obleke našemu poveljniku simbolično predal podžupan Občine Komen, župnik Komenske župnije je obleke tudi blagoslovil.
Naše društvo je ob tej priložnosti povabilo vse bivše župane Občine Komen in jim podelilo zahvale za podporo, ki so jo nudili društvu v času svojega županovanja.
Nato smo zahvale podelili tudi vsem donatorjem, ki so prispevali sredstva za nakup ognjevarnih zaščitnih oblek, pihalnemu orkestru Komen in mešanemu pevskemu zboru Cominum.
Slovesnost je s humorističnim nastopom zaključil »GASILEC PEPI«, ki nas je s svojim 20 minutnim nastopom nasmejal do solz. Društvo se je ob koncu prireditve zahvalilo tudi ge. Ani Godnik in ge. Erni Stantič, ki sta velikokrat pripomogli k organizaciji ali izpeljavi prireditev našega društva.

Z nastopom »GASILCA PEPIJA« se je slovesnost zaključila. Zabavo smo nadaljevali v ritmih skupine ZVITA FELTNA!

Slovesnosti so se udeležili številni visoki gostje, poleg podžupana občine Komen in bivših županov še predsednik in nam. poveljnika Kraške gasilske zveze, predsednik in nam. poveljnika Obalno kraške regije, direktor-poveljnik in nam. poveljnika poklicne gasilske enote ZGRS Sežana, že omenjeni predsednik Gasilske zveze Slovenije in na kar smo najbolj ponosni, zadnji živeči ustanovni član našega društva g. Just Makovec.

Prireditev je povezoval g. Urban Grmek Masič, za glasbene vložke so poskrbeli člani mešanega pevskega zbora Cominum in Pihalnega orkestra Komen.

Ob tej priložnosti se člani in članice PGD Komen zahvaljujemo vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k nabavi ognjevarnih zaščitnih oblek ali k praznovanju našega jubileja!