PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Letošnje intervencije

06. 05. 2023 ob 13:52 uri

Požar v naravi, Klanec pri Komnu

ReCo Postojna nas je obvestil, da gori v naravnem okolju pri naselju Klanec pri Komnu.
Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da gori travnata površina in grmičevje. Požar na površini cca 0,5ha smo pogasili in dodatno zalili z vodo. Na intervenciji je sodelovalo 19 gasilcev PGD Komen s tremi vozili in 2 gasilca iz ZGRS Sežana z enim vozilom. Štirje gasilci so bili v pripravljenosti v gasilskem domu.

01. 05. 2023 ob 00:03 uri

Požar v naravi, Kobdilj

ReCo Postojna nas je obvestil, da so vaščani Kobdilja zaprosili preventivno pogasiti kurišče kresa zaradi požarne varnosti.
Na lokaciji smo kurišče pogasili in zalili z vodo. Na intervenciji so sodelovali 3 gasilci PGD Komen z enim vozilom.

29. 04. 2023 ob 18:05 uri

Prometna nesreča, Gorjansko – Brestovica pri Komnu

ReCo Postojna nas je obvestil o prometni nesreči med naseljema Gorjansko in Brestovica pri Komnu. Na lokaciji smo ugotovili, da gre za prometno nesrečo motorista v kateri se je telesno poškodoval. Skupaj s poklicnimi gasilci iz ZGRS Sežana smo prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda NMP  nudili prvo pomoč ponesrečeni osebi ter pomoč policiji in cestni službi. Poškodovano osebo je pregledala ter odpeljala na nadaljnje zdravljene ekipa NMP Sežana.
Iz PGD Komna je sodelovalo 7 gasilcev z enim vozilom. Pet gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu. Iz poklicne gasilske enote ZGRS Sežana sta sodelovala 2 gasilca z enim vozilom. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

23. 04. 2023 ob 19:13 uri

Prometna nesreča, Gorjansko – mejni prehod IT

ReCo Postojna nas je obvestil o prometni nesreči med naseljem Gorjansko in mejnim prehodom Italija. Na lokaciji smo ugotovili, da gre za prometno nesrečo motorista v kateri se je telesno poškodoval. Skupaj s poklicnimi gasilci iz ZGRS Sežana smo prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda NMP  nudili prvo pomoč ponesrečeni osebi ter pomoč policiji in cestni službi. Poškodovano osebo je pregledala ter odpeljala na nadaljnje zdravljene ekipa NMP Sežana.
Iz PGD Komna je sodelovalo 7 gasilcev z enim vozilom. Deset gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu. Iz poklicne gasilske enote ZGRS Sežana so sodelovali 3 gasilci z enim vozilom. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

10. 04. 2023 ob 08:49 uri

Požar na objektu, Komen

ReCO Postojna nas je obvestil, da v vasi Komen gori dimnik stanovanjske hiše. Na lokaciji smo ugotovili, da gorijo saje v dimniški tuljavi. Skupaj s kolegi iz ZGRS Sežana smo goreče saje v dimniku pogasili, tuljavo očistili in iz peči odmaknili gorljivo snov. Objekt smo pregledali s termo kamero. Lastniku smo odsvetovali kurjenje do obiska dimnikarske službe. Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Komen s tremi vozili. Enajst gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu. Iz poklicne gasilske enote ZGRS Sežana so sodelovali trije gasilci z enim vozilom.

28. 03. 2023 ob 21:24 uri

Požar na objektu, Gorjansko

ReCO Postojna nas je obvestil, da v vasi Gorjansko gori dimnik stanovanjske hiše. Na lokaciji smo ugotovili, da gorijo saje v dimniški tuljavi. Skupaj s kolegi iz ZGRS Sežana smo goreče saje v dimniku pogasili, tuljavo očistili in iz peči odmaknili gorljivo snov. Objekt smo pregledali s termo kamero. Lastniku smo odsvetovali kurjenje do obiska dimnikarske službe. Na intervenciji je sodelovalo 19 gasilcev PGD Komen s tremi vozili. Osem gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu. Iz poklicne gasilske enote ZGRS Sežana so sodelovali štirje gasilci z dvema voziloma.

26. 03. 2023 ob 03:49 uri

Poplavljanje objekta, Komen

ReCO Postojna nas je obvestil, da voda poplavlja vrtec v Komnu. Na lokaciji nas je pričakal varnostnik podjetja SINTAL, kateri nam je vrtec tudi odklenil. Skupaj smo ugotovili, da zaradi tehnične okvare na ekspanzijski posodi poplavlja prostore vrtca. Skupaj s kolegi iz ZGRS Sežana smo zaprli ventile in izklopili električno napeljavo, sanirali odpadajoč strop v dveh učilnicah in posesali vodo po celotnem vrtcu. Nastala je večja materialna škoda.
Na lokaciji so bili prisotni tudi poveljnik CZ Komen, policija, hišnik in vodstvo vrtca. Iz PGD Komen je na intervenciji sodelovalo 16 gasilcev z dvema voziloma, iz poklicne gasilske enote ZGRS Sežana pa en gasilec z enim vozilom.

02. 03. 2023 ob 10:13 uri

Tehnična pomoč, Brje pri Komnu

ReCO Postojna nas je obvestil, da se v hiši v Brjah pri Komnu nahaja obnemogla oseba in da je potrebno omogočiti vstop v hišo. Ob našem prihodu na lokacijo je bila prisotna že policija in zdravnica ZD Komen. Zdravnica je ugotovila, da je oseba preminula. Na intervenciji je sodelovalo 9 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma, dežurna zdravnica in medicinska sestra ter policija PP Sežana. V gasilskem domu sta bila v pripravljenosti še dva gasilca.

19. 02. 2023 ob 09:50 uri

Požar divjega odlagališča, Sveto

ReCo Postojna nas je obvestil, da je v gozdu pri vasi Sveto opažen dim v naravi.
Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da tli v notranjosti deponije. Kontaktirali smo poveljnika CZ Komen in zahtevali bager za prekop deponije. Z pomočjo zunanjega sodelavca smo deponijo prekopali in zalili z večjo količino vode. Na intervenciji je sodelovalo 8 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma, iz poklicne gasilske enote ZGRS Sežana je sodeloval en gasilec z enim vozilom in zunanji sodelavec z bagrom.

18. 02. 2023 ob 09:36 uri

Požar divjega odlagališča, Sveto

ReCo Postojna nas je obvestil, da je v gozdu pri vasi Sveto opažen dim v naravi.
Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da gori na divjem odlagališču. Skupaj s kolegi ZGRS Sežana smo požar na cca 50m2 pogasili, prekopali in dodatno zalili z vodo. Na intervenciji je sodelovalo 8 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma. Devet gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu. Iz poklicne gasilske enote ZGRS Sežana sta sodelovala dva gasilca z enim vozilom.