PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Tekmovanja v letu 2011

22. 10. 2011

Mladinsko regijsko tekmovanje 2011 v Sežani

V soboto 22. 10. 2011 je v Sežani na stadionu potekalo tekmovanje Obalno kraške regije za gasilsko mladino. Tekmovanje je bilo razdeljeno na dva dela. Ob 9:00 zjutraj je bil zbor pionirjev in začetek tekmovanja za pionirje. Pionirji so tekmovali v treh disciplinah in sicer vaji z vedrovko, štafeti z ovirami na 400m in vaji iz razvrščanja. Pionirskega tekmovanja se je udeležila tudi pionirska ekipa iz PGD Komen, ki je dosegla 2. mesto in se s tem uvrstila na državno tekmovanje. Ob 11:00 se je začel drugi del tekmovanja za mladince, ki so tekmovali v vaji z ovirami, štafeta na 400m z ovirami in vaja iz razvrščanja. Med mladinskimi ekipami iz PGD Komna nismo imeli tekmovalcev.

Pionirski ekipi in njihovim mentorjem čestitamo za dosežen rezultat in jim želimo obilo uspehov še naprej!

01. 10. 2011

Člansko regijsko tekmovanje 2011 v Kopru

V soboto 1. 10. 2011 sta se dve ekipi naših gasilcev udeležili regijskega tekmovanja na dnevih zaščite in reševanja v Kopru in sicer ena ekipa članov A in ekipa veteranov. Tekmovanje je bilo mednarodno, saj se je poleg ekip Obalno kraške regije tekmovanja udeležilo še 6 enot gostov iz Italije in Avstrije, ki so se med seboj pomerile v vaji z motorno brizgalno in štafeto z ovirami na 400m. Domače ekipe so se poleg teh vaj pomerile še v vaji iz razvrščanja. Na tekmovanju je sodelovalo približno tisoč tekmovalcev v 92. tekmovalnih enotah. Tekmovalna ekipa PGD Komen Člani – A so dosegli 6. mesto na nivoju regije, veterani pa 2. mesto.

Za odlične uvrstitve jim čestitamo!

14. 05. 2011

Tekmovanje KGZ 2011 v Komnu

V soboto 14. maja 2011 je v Komnu na nogometnem igrišču, potekalo gasilsko tekmovanje ekip Kraške gasilske zveze. Ob tej priložnosti se zahvaljujem nogometnemu klubu iz Komna za prostor, ki so nam ga nudili. V dopoldanskem času se je pomerilo 15 ekip pionirjev in mladincev, popoldne pa je nastopilo še 23 ekip članic, članov in veteranov, torej vsega skupaj preko 450 gasilcev. Udeležence je poleg predsednika in poveljnika Kraške gasilske zveze Blaža Turka in Borisa Budala, nagovoril tudi predsednik PGD Komen Marko Adamič, poveljnik civilne zaščite občine Komen LozejMiloš in župan Danijel Božič. Med pionirji je bila najboljša ekipa iz PGD Komna, sledili sta ji ekipi iz PGD Materija1 in PGD Štjak. Med mladinci je bila najboljša ekipa PGD Štjak, sledili sta mu PGD Lokev in PGD Senožeče. Prehodni pokal si med mlajšimi ekipami delita PGD Materija in PGD Štjak. Med veterani je bila najboljša ekipa iz PGD Materija, drugo in tretje mesto pa sta dosegli ekipi iz PGD Komen. Med članicami nad 30 let je nastopila le ekipa iz PGD Senožeč, med člani pa je bila najboljša ekipa iz PGD Materija, sledili sta ji PGD Senožeče in PGD Komen. Med članicami A je bila najboljša ekipa iz PGD Štjak, pred PGD Komen in PGD Sežana, med člani A pa PGD Komen1 pred PGD Štjak2 in PGD Sežano1. Prehodni pokal pa je ostal v PGD Komen.

REZULTATI:

PIONIRJI:
1. mesto: PGD Komen

MLADINCI:
6. mesto: PGD Komen

ČLANI A:
1. mesto: PGD Komen 1
5. mesto: PGD Komen 2
9. mesto: PGD Komen 3

ČLANICE A:
2. mesto: PGD Komen

ČLANI B:
3. mesto: PGD Komen 1

VETERANI:
2. mesto: PGD Komen 1
3. mesto: PGD Komen 2