PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Tekmovanja v letu 2015

03. 10. 2015

Člansko tekmovanje Obalno-kraške regije 2015

V soboto 3. oktobra 2015 je v Sežani pod organizacijo Kraške gasilske zveze, potekalo regijsko tekmovanje Obalno Kraške regije (OK regije), na katerega so bile uvrščene tudi ekipe PGD Komen. Tekmovanje se je začelo ob 9.00 zjutraj na nogometnem stadionu Zavoda za šport Sežana. Na tekmovanju so se med seboj pomerile ekipe članov A, članic A, članov B, članic B, veteranov in veterank. V vsaki kategoriji so se ekipe pomerile na treh različnih progah po pravilih CTIF. Pogoj za uvrstitev na tekmovanje je bila zasedba prvih treh mest v posamezni kategoriji na tekmovanju Kraške gasilske zveze 2015. Na regijsko tekmovanje so se iz našega društva uvrstili ekpa članov A, ekipa članic A in dve ekipi veteranov.

Naše ekipe so dosegle sledeče rezultate:
– 1. mesto člani A Komen (regijski prvaki, uvrstitev na državno tekmovanje)
– 2. mesto članice A Komen (uvrstitev na državno tekmovanje)
– 1. mesto veterani Komen 1 (regijski, prvaki, uvrstitev na državno tekmovanje)
– 4. mesto veterani Komen2

Naše ekipe so dosegle odlične rezultate in se tako uvrstile na državno gasilsko tekmovanje, ki bo organizirano spomladi 2016. Tekmovanje se je zaključilo ob 15.00uri. Po tekmovanju smo se vrnili v gasilsko društvo kjer smo nadaljevali s praznovanjem naših uspehov! Vsem ekipam člani društva PGD Komen iskreno in ponosno čestitamo! Ob koncu naj povemo, da so člani A PGD Komen že drugič zapored regijski prvaki.

Iskrene čestitke tudi poveljstvu Kraške gasilske zveze, ki je poskrbelo za odlično organizacijo tekmovanja!

26. 09. 2015

Mladinsko tekmovanje Obalno-kraške regije 2015

V soboto 26. septembra 2015 je v Kopru na športnem stadionu Bonifika potekalo mladinsko gasilsko tekmovanje Obalno-kraške regije. Tekmovanja so se udeležile tudi tri ekipe PGD Komen in sicer:
• ena ekipa pionirjev
• ena ekipa pionirk
• ena ekipa mladincev
Gasilska mladina in mentorji PGD Komen smo v mesecu septembru vztrajno vadili večkrat tedensko, med drugim tudi v nedeljah v želji, da bi dosegli čim boljše rezultate in to nam je tudi uspelo. Ekipa pionirk in ekipa mladincev sta zasedli 2. mesto, ekipa pionirjev pa 4. mesto. S temi odličnimi rezultati sta se ekipi pionirk in mladincev uvrstili na državno tekmovanje, ki se bo odvijalo v letu 2016. Ob zaključku tekmovanja smo mentorji počastili naše zmagovalce s sladoledom, ob prihodu v gasilski dom pa, kot se za zmagovalce spodobi še nazdravili s sadnim šampanjcem iz osvojenih pokalov.

Člani in članice PGD Komen našim mladim gasilcem in gasilcem čestitamo za dosežene
rezultate!

20. 06. 2015

Regijsko preverjanje ekip Prve pomoči 2015

V soboto 20. junija 2015 se je ekipa bolničarjev PGD Komen udeležila regijskega preverjanja
ekip prve pomoči, ki je letos potekalo v Postojni. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz štirih točk: kolesarska nesreča, udor zemlje, poškodba ljudi pri reki in nesreča pri gozdnih delih. Pri vsaki nesreči je bilo poškodovanih več oseb. Ekipe so na teh točkah morale ugotavljati obseg poškodb in poškodovanim nuditi prvo pomoč. Njihovo delo so budno spremljali ocenjevalci Rdečega križa, ki so tudi ocenjevali vsak njihov korak. Točke so potekale na različnih koncih Postojne. Preverjanja se je udeležilo sedem gasilcev PGD Komen, ki so na koncu zasedli deveto mesto.

Ob tej priložnosti izrekamo zahvalo dipl. medicinski sestri Tini Furlan in zdr. teh. Andraž Žiberni za vso pomoč, ki sta nam jo nudila pri pripravah na tekmovanje.
16. 05. 2015

Tekmovanje Kraške gasilske zveze 2015 v SEŽANI (PGD Divača)

V soboto, 16. maja 2015, se je 11 ekip, oziroma, kar 99 članic in članov PGD Komen, v Sežani udeležilo tekmovanja Kraške gasilske zveze. V dopoldanskem delu so tekmovali pionirji in mladinci. Iz PGD Komen so sodelovale dv ekipi pionirjev, ena pionirk in ena mladincev. Od teh so se najbolje uvrstili mladinci, ki so dosegli odlično prvo mesto, pionirke drugo mesto, ekipa pionirjev pa tretje mesto. Kljub manjši smoli ene ekipe pionirjev, ki ji je botrovala močna burja, so se otroci pod vodstvom svojih zvestih mentoric in mentorjev v Komen vrnili veseli ter ponosni na dosežene rezultate in uspehe.
V popoldanskem delu tekmovanja, ki je bilo namenjeno članicam, članom in veteranom, se je iz našega društva tekmovanja udeležilo 7 ekip in sicer: dve ekipi članov A, poleg njih pa še ekipa članic A, dve ekipi članov B in dve ekipi veteranov. Od teh so se najbolje odrezali člani A, ki so v močni konkurenci zasedli odlično prvo mesto, obenem prejeli še prehodni pokal v trajno last za triletno zaporedno zmago na tekmovanjih Kraške gasilske zveze. Odlično se je izkazala tudi ekipa članic A, ki je tudi dosegla odlično prvo mesto, prav tako sta se odlično odrezali ekipi veteranov saj sta dosegli prvo in drugo mesto. Ostali člani A so zasedli osmo mesto, člani B pa četrto in peto mesto. Gasilska tekmovanja se organizirajo in izvajajo za preverjanje in pridobitev strokovne in fizične sposobnosti gasilcev, za preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev, za spoznavanje in utrjevanje medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj. Gasilska tekmovanja spadajo med strokovno in praktično izobraževanje gasilcev. Z vsemi doseženimi rezultati je tako Prostovoljno gasilsko društvo Komen ponovno dokazalo da je gasilstvo v Komnu zelo uspešno.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo!

 

Ekipe so dosegle sledeče rezultate:

PIONIRKE:
 KOMEN 1 – 2. mesto (uvrščene na regijsko tekmovanje OK Regije)

PIONIRJI:
• KOMEN 1 – 3. mesto (uvrščeni na regijsko tekmovanje OK Regije)
• KOMEN – nedokončana vaja

MLADINCI:
• KOMEN – 1. mesto (uvrščeni na regijsko
tekmovanje OK Regije)

VETERANI:
• KOMEN – 1. mesto (uvrščeni na regijsko
tekmovanje OK Regije)

• KOMEN 1 – 2. mesto (uvrščeni na regijsko
tekmovanje OK Regije)

ČLANICE A:
• KOMEN – 1. mesto (uvrščeni na regijsko tekmovanje OK Regije)

ČLANI B:
• KOMEN – 4. mesto
• KOMEN 1 – 5. mesto

ČLANI A:
• KOMEN – 1. mesto (uvrščeni na regijsko tekmovanje OK Regije)
• KOMEN 1 – 8. Mesto