PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Tekmovanja v letu 2019

19. 10. 2019

Regijsko tekmovanje OK regije 2019

V soboto 19. oktobra 2019 je v Postojni potekalo člansko regijsko tekmovanje Obalno-kraške regije.
Na tekmovanju so se člani pomerili v treh disciplinah: suhi vaji z motorno brizgalno črpalko, razvrščanju in štafeti. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa članov A PGD Komen in dosegla odlično 3. mesto.

Članice in člani PGD Komen čestitamo naši ekipi za dosežen rezultat!

14. 09. 2019

19. tekmovanje gasilskih terenskih vozil v Postojni

V soboto 14. septembra 2019 se je ekipa PGD Komen udeležila tekmovanja gasilskih terenskih vozil v Postojni.
Udeleženci tekmovanja so morali prevoziti vnaprej začrtano traso, ki je od njih zahtevala poznavanje terenske vožnje. Na trasi so se tekmovalci soočili s šestimi kontrolnimi točkami na katerih so se preizkusili v spretnostni vožnji, vaji iz nudenja prve pomoči, vajo reševanja osebe z vrvno tehniko in vajah iz različnih gasilskih veščin. Skupaj je na tekmovanju nastopilo 43. ekip, od tega 31. ekip članov.

Naša ekipa je dosegla 9. mesto, za kar jim člani in članice PGD Komen iskreno čestitamo.
Članom in članicam PGD Postojna pa čestitke za odlično organizacijo in izpeljavo tekmovanja.

08. 06. 2019

Mladinsko regijsko tekmovanje OK regije

V soboto 8. junija 2019 je v Sežani potekalo regijsko mladinsko tekmovanje Obalno kraške (OK) regije. Na tekmovanju, ki ga je letos organizirala Kraška gasilska zveza je sodelovala tudi ekipa pionirjev iz našega društva.
Na tekmovanju so se pionirji preizkusili iz treh disciplin: vaja z vedrovko, štafeta in vaja iz razvrščanja. Naša ekipa je dosegla 2. mesto in se tako ponovno uvrstila na državno tekmovanje, ki bo drugo leto.
Po razglasitvi rezultatov so mentorji in pionirji izkoristili lep sončen dan za obisk predstavitve slovenske in zavezniških vojska na letališču Gabrk v Divači. Tu so si ogledali predstavitev vojaške opreme.

Članice in člani PGD Komen naši ekipi in mentorjem iskreno čestitamo!

08. 06. 2019

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči 2019

V soboto 8. junija 2019 se je ekipa bolničarjev PGD Komen udeležila vsakoletnega preverjanja ekip prve pomoči, ki je letos potekalo v Pivki.
Na preverjanju so se ekipe preizkusile v štirih delovnih točkah in sicer nesreča v pekarni, udar strele na otroškem igrišču, prometna nesreča in eksplozija plina v stanovanjski hiši.
Šest članska ekipa bolničarjev mora na delovnih točkah kar najhitreje in po najboljših močeh oskrbeti poškodovance. Vsaka ekipa ima vodjo, ki mora ustrezno razporediti delo in ga usklajevati, komunicirati z drugimi službami zaščite in reševanj itd. Skozi delovne točke ekipe preverijo svoje znanje pri oskrbi različnih poškodb, obolenj, soočanje s travmami poškodovanih, temeljnih postopkih oživljanja,…
Delo ekip ocenjujejo sodniki Rdečega križa Slovenije, ki so vsi zdravniki, reševalci, medicinske sestre ali drugi zaposleni delavci v zdravstvu. Po vsaki vaji ocenjevalci ocenijo delo ekipe in se z njimi tudi pogovorijo tako da lahko svoje znanje še nadgradijo.
Na preverjanju je sodelovalo 9 ekip iz Slovenije in tri gostujoče ekipe iz Republike Hrvaške. Naša ekipa je na tekmovanju dosegla 3041 točk in se uvrstila na šesto mesto.

Članice in člani PGD Komen čestitamo naši ekipi za dosežen uspeh!

18. 05. 2019

Tekmovanje Kraške gasilske zveze 2019

V soboto, 18. maja 2019, se je devet ekip PGD Komen, v Materiji udeležilo tekmovanja Kraške gasilske zveze. V dopoldanskem delu so tekmovali najmlajši, od katerih so naše društvo zastopale ekipi pionirjev in mladincev. Od teh so se najbolje uvrstili pionirji, ki so osvojile 1. mesto, mladinci pa 4. mesto.

Popoldanskega dela tekmovanja sta se udeležili dve ekipi članov A, dve članov B, ena ekipa članic A, ter dve ekipi veteranov. Kljub izjemno veliki konkurenci so se vse ekipe odlično odrezale in sicer:

– članice A: 2. mesto

– člani A: 2. in 4. mesto

– člani B: 3. in 8. mesto

– veterani: 2. in 4. mesto

PGD Komen je skupaj osvojil pet pokalov, kar je lep rezultat in poplačilo za vložen trud v številne priprave. Sicer pa je letošnje tekmovanje organiziralo PGD Materija, ki je nalogo odlično izpeljalo. Tekom celotnega dne se je namreč v Materiji zvrstilo kar 47 ekip oz. skupaj približno 470 tekmovalk in tekmovalcev, kar predstavlja zelo velik organizacijski zalogaj.

Uradnemu zaključku je sledilo prijetno druženje vseh prisotnih.

Čestitke vsem tekmovalnim ekipam za odlične rezultate!