PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Tekmovanja v letu 2017

05. 06. 2017

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči 2017

V soboto 3. junija 2017 je v Novi vasi (Občina Bloke) potekalo 23. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči. Na preverjanju so sodelovali tudi naši gasilci.

PGD Komen ima znotraj svojih vrst izučenih 13 bolničarjev, ki spadajo pod ekipo prve pomoči Občine Komen. Vsako leto morajo bolničarji svoje znanje obnoviti in prikazati na regijskih preverjanjih prve pomoči.

Letošnje 23. preverjanje je bilo organizirano v Novi vasi (Občina Bloke), v soboto 3. junija 2017.

Znanje ekip se je preverjalo na štirih delovnih točkah, na katerih so bile simulirane naslednje nesreče:  NESREČA S PIROTEHNIKO, DELOVNA NESREČA V GOZDU, PROMETNA NESREČA IN TRANSPORT POŠKODOVANIH.

Skupno je na točkah bilo 16 poškodovanih oseb z realističnim prikazom poškodb. Vsaka ekipa je imela 10 minut časa za oskrbo poškodovanih oseb na posamezni delovni točki. Delo ekipe so spremljali in ocenjevali ocenjevalci, ki jih sestavljajo zdravniki in reševalci. Letošnja novost je bilo delo z ročno radijsko postajo. Na preverjanju je skupno sodelovalo 11 ekip iz Slovenije in 1 ekipa iz Republike Hrvaške.

Naša ekipa je z osvojenimi 2658  točkami doseglo izvrstno 4 mesto, za kar jim iskreno čestitamo!

 

27. 05. 2017

Člansko gasilsko regijsko tekmovanje 2017

V soboto 27. maja 2017 je v Ilirski Bistrici v popoldanskem času potekalo člansko regijsko tekmovanje Obalno kraške (OK) regije. Tekmovanje je potekalo pod organizacijo Gasilske zveze Ilirska Bistrica.

Tekmovanja so se udeležile tudi štiri ekipe iz našega društva, ki so tekmovale v kategorijah starejši gasilci, članice A, člani B in člani A.

Starejši gasilci so tekmovali v disciplinah vaja s hidrantom in vaja raznoterosti. Preostale ekipe so se v svojih kategorijah pomerili v naslednjih vajah. taktična mokra vaja, teoretično testiranje in vaja iz razvrščanja.

Na tekmovanje so se naši člani in članice dobro pripravili, gotovo pa je pripomoglo tudi to, da je regijsko tekmovanje bilo organizirano le dva tedna po tekmovanju Kraške gasilske zveze. Tako so naše ekipe dosegle odličen rezultate:

STAREJŠI GASILCI:

 • KOMEN – 3. mesto

ČLANICE A:

 • KOMEN – 3. mesto

ČLANI B:

 • KOMEN 1 – 3. mesto

ČLANI A:

 • KOMEN 1 – 1. mesto (uvrstitev na državno tekmovanje)
Vsem ekipam za dosežene mesta iskreno čestitamo!

Ob tej priložnosti čestitamo tudi Gasilski zvezi Ilirska Bistrica za odlično organizacijo tekmovanja.

27. 05. 2017

Mladinsko gasilsko regijsko tekmovanje 2017

V soboto 27. maja 2017 je v Ilirski Bistrici potekalo mladinsko regijsko tekmovanje Obalno kraške (OK) regije. Na tekmovanju so sodelovale tudi tri naše ekipe: pionirji, pionirke in mladinci.

Ekipe pionirjev in pionirk so tekmovale v disciplinah: vaja z vedrovko, štafeta s prenosom vode in razvrščanje. Ekipe mladincev in mladink so tekmovale v disciplinah: mokra vaj z hidrantom, teoretična testiranja in razvrščanje.

Ker je regijsko tekmovanje bilo organizirano le dva tedna za tekmovanjem Kraške gasilske zveze, so naše ekipe le še dodatno utrdile svojo pripravljenost, kar se je izplačalo saj so dosegle zelo dobre rezultate:

PIONIRKE:

 • KOMEN – 2. mesto (uvrstitev na državno tekmovanje)

PIONIRJI:

 • KOMEN – 4. mesto

MLADINCI:

 • KOMEN – 2. mesto (uvrstitev na državno tekmovanje)
Ekipam za dosežene uspehe in trud iskreno čestitamo!
13. 05. 2017

Člansko tekmovanje Kraške gasilske zveze 2017

V soboto 13. maja 2017 je v popoldanskem času potekalo člansko gasilsko tekmovanje Kraške gasilske zveze (KGZ). Letos je tekmovanje potekalo v Sežani pod organizacijo Prostovoljnega gasilskega društva Senožeče.

Tekmovanje se je začelo s postrojem enot iz sedmih gasilskih društev KGZ in otovorilo s slovensko himno. Zbrane enote je pozdravil predsednik KGZ, ki je ob tej priložnosti predal tudi zahvalno plaketo predstavnici Rotary cluba Ajdovščina za sponzoriranje bonov za tečaje varne vožnje na Vranskem.

Po uvodni otvoritvi se je tekmovanje začelo. Na tekmovanju so se zvrstile enote v kategorijah starejši člani, članice B (nad 30 let), članice A, člani B (nad 30 let) in člani A. Starejši člani so tekmovali v dveh disciplinah: vaja s hidrantom in vaja raznoterosti. Preostale ekipe so tekmovale v eni vaji: taktična mokra vaja, ki vključuje spajanje sesalnega voda, sesanje voda, postavljanje cevovoda, zbijanje tarč, navezavo orodja,…

Naše gasilsko društvo je imelo ekipe v vseh kategorijah, razen članic B. Ekipe so dosegle naslednje rezultate:

STAREJŠI GASILCI:

 • KOMEN – 3. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)

ČLANICE A:

 • KOMEN – 3. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)

ČLANI B:

 • KOMEN 1 – 1. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)
 • KOMEN 2 – 5. mesto

ČLANI A:

 • KOMEN 1 – 1. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)
 • KOMEN 2 – 6. mesto

Vsem ekipam za dosežena mesta iskreno čestitamo.

Ob tem velja poudariti, da je ekipa članov A Komen 1, že četrto leto zapored osvojila 1. mesto in s tem prehodni pokal Kraške gasilske zveze.

Ekipe, ki so osvojila prva tri mesta so se tudi uvrstila na regijsko tekmovanje OK regije, ki bo letos potekalo v Ilirski Bistrici. Tekmovanje je zaključil poveljnik KGZ, ki je enote razpustil. Temu je sledilo prijetno druženje, ki so ga naši člani nadaljevali tudi ob prihodu v gasilski dom.

Ob tej priložnosti čestitamo članom in članicam PGD Senožeče za odlično organizacijo tekmovanja!

13. 05. 2017

Mladinsko tekmovanje Kraške gasilske zveze 2017

V soboto 13. maja 2017 je v Sežani potekalo mladinsko gasilsko tekmovanje Kraške gasilske zveze (KGZ). Tekmovanje se je odvijalo v dopoldanskem času.

Na tekmovanju so sodelovale gasilske ekipe iz vseh osmih gasilskih društev KGZ. Naše društvo je sodelovalo z dvema ekipama pionirjev, eno ekipo pionirk in eno mladinsko ekipo.

Pionirji in pionirke so tekmovali v treh disciplinah in sicer vaji z vedrovko, razvrščanju in štafeti z vodo. Mladinci ravno tako tekmovali v treh disciplinah in sicer v mokri vaji z hidrantom, razvrščanju in teoretičnih testih.

Intenzivne vaje naših najmlajših članov so se obrestovale, saj so naše ekipe dosegle odlične rezultate in sicer:

PIONIRJI:

 • KOMEN 1 – 3. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)
 • KOMEN 2 – 6. mesto

PIONIRKE:

 • KOMEN 1 – 1. mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)

MLADINCI:

 • KOMEN 1 – 2 mesto (uvrstitev na regijsko tekmovanje)
S temi uvrstitvami so naše ekipe že tretjič zapored osvojile tudi mladinski prehodni pokal, ki tako prehaja v trajno last našega društva!

Po zaključku tekmovanja so se naše ekipe odpravile v gasilski dom, kjer so skupaj z mentorji in starši nazdravili novim zmagam.

Člani in članice PGD Komen gasilski mladini PGD Komen iz srca čestitamo!