PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Tekmovanja v letu 2013

19. 10. 2013

Gasilsko regijsko tekmovanje OK regije v Pivki 19. 10. 2013

V soboto 19. 10. 2013 se je v Pivki odvijalo tekmovanje OK regije. Na tekmovanju je sodelovalo tudi več ekip iz našega društva in sicer ena ekipa članov A, ena ekipa članov B, dve ekipi veteranov in ena ekipa članic A. Tekmovalni dan se je začel ob 8.00 uri z zborom v gasilskem domu od koder smo se odpravili proti Pivki. Vzdušje je bilo že zjutraj odlično, zmotilo ga ni niti slabo vreme. Takoj po prihodu na tekmovanje so naše ekipe še enkrat pregledale opremo in se prijavile na nastop pri komisiji A, preostanek časa do nastopov pa izkoristile za ponavljanje pravil in potek vaj. Nastopi so trajali do 13.00 ure, ko je napočil čas, da izvemo rezultate. Iz našega društva sta se odlično odrezali ekipi članov A in veteranov, ki sta dosegli 1. mesto. Druga ekipa veteranov je dosegla 3. mesto, ekipi članov B in članic A pa 4. mesto. Prvouvrščeni ekipi članov A in veteranov, sta se uvrstili na državno prvenstvo v letu 2014.

Vsem ekipam za dosežene rezultate člani PGD Komen iskreno čestitamo!

Uvrstitve ekip PGD Komen na tekmovanju OK regije:

* Člani A: PGD Komen 1 – 1. mesto (uvrstitev na državno tekmovanje)
* Člani B: PGD Komen 1 – 4. mesto
* Članice A: PGD Komen 1 – 4. mesto
* Veterani: PGD Komen 1 – 1. mesto (uvrstitev na državno tekmovanje); PGD Komen 2 – 3.

12. 10. 2013

Gasilsko mladinsko regijsko tekmovanje OK regije 12. 10. 2013

V soboto 12. 10. 2013 je v Ilirski Bistrici potekalo mladinsko gasilsko tekmovanje Obalno kraške regije. Na tekmovanje so se z tretjim doseženim mestom na tekmovanju KGZ v Sežani uvrstili tudi ena ekipa pionirjev PGD Komen. Tekmovalni dan se je za naše pionirje začelo ob 9:30 z zborom v gasilskem domu, kjer so se pogreli s toplim čajem nato pa se počasi odpravili proti Ilirski Bistrici. Vožnja do tekmovanja je trajala dobro uro, ta čas pa smo vsi skupaj izkoristili za zadnje ponovitve pravil in vaj. Kljub dežju, ki nas je zalival od jutra smo vsi bili skoncentrirani na tekmovanje. Tekmovalne discipline, ki so čakale naše pionirje so bile sledeče: vaja z vedrovko, štafeta s vode in razvrščanje. Vse tri vaje so naši pionirji opravili odlično saj niso dobili niti ene kazenske točke. Pred razglasitvijo rezultatov smo se vsi skupaj okrepčali na kosilu, ki nam ga je pripravil organizator. Po kosilu je sledila razglasitev rezultatov. Kljub odlično opravljenim vajam, je bila naša ekipa pionirjev malce počasnejši od konkurence, tako da smo na koncu dosegli tretje mesto. Kljub temu smo z rezultatom zelo zadovoljni, saj so se s tem naši pionirji uvrstili na državno tekmovanje!

Našim najmlajšim gasilcem in gasilkam zato iskrene čestitke v imenu vseh članov PGD Komen! Odličen rezultat smo ob vrnitvi v gasilski dom proslavili še s sadnim šampanjcem.

11. 05. 2013

Tekmovanje kraške gasilske zveze 11.5.2013 v Sežani

V soboto 11. maja 2013 se je v Sežani odvijalo tekmovanje Kraške gasilske zveze, ki smo se ga udeležili tudi gasilci PGD Komen. Tekmovanje je potekalo pod organizacijo PGD Sežana na površinah ZGRS Sežana. Začetek je bil ob 8:30 zjutraj, ko se je začelo mladinsko tekmovanje. Ob 13:00 uri se je začelo člansko tekmovanje na katerem so bile zastopane skoraj vse tekmovalne kategorije. Iz našega društva so se mladinskega tekmovanja udeležile tri ekipe, v popoldanskem dnevu pa se je članskega tekmovanja udeležilo sedem ekip.

Ekipe so dosegle sledeče rezultate:

PIONIRJI:
• 3. mesto: PGD Komen 1
(uvrščeni na regijsko tekmovanje)
• 6. mesto: PGD Komen 2

MLADINCI:
• 4. mesto: PGD Komen 1

ČLANI A:
• mesto: PGD Komen 1 (uvrščeni na regijsko
tekmovanje in osvojen prehodni pokal KGZ)
• 5. mesto: PGD Komen 2

ČLANICE A:
• mesto: PGD Komen 1

ČLANI B:
• 2. mesto: PGD Komen 1 (uvrščeni na
regijsko tekmovanje)
• 5. mesto: PGD Komen 2

VETERANI:
• mesto: PGD Komen 1
• 3. mesto: PGD Komen 2