PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Tekmovanja v letu 2014

24. 05. 2014

Člansko državno tekmovanje za memorial Matevža Haceta – Ormož 2014

V soboto 24. maja 2014 se je v Ormožu odvijalo člansko tekmovanje za memorial Matevža Haceta, na katerega so se uvrstile dve veteranski ekipi in po več letih tudi naši člani A. Tekmovalni vikend se je za naše člane začel ob 6:00 zjutraj, ko so se odpravili proti Ormožu. V Ormož so prispeli dovolj zgodaj, da so si lahko ogledali vse tekmovalne proge in se počasi pripravljali na nastop. Prvi sta nastopili naši veteranski ekipi in s tekmovalnimi disciplinami opravili uspešno. Tekmovalne discipline so bile dve in sicer: Vaja z hidrantom in vaja iz raznoterosti. Po veteranih so sledili še naši člani A. Po prijavi so se predstavili komisiji A in se odpravili proti tekmovalnem prostoru. Po odličnem začetku vaje pa je v 50 sekundi vaje sledil šok, saj je naši enoti počila cev. Počeno cev so zamenjali, vendar pa je za dokončanje vaje zmanjkalo in so bili zato diskvalificirani. Člani A so na tekmovanju tekmovali v treh tekmovalnih disciplinah in sicer: Taktična mokra vaja, teoretični testi in razvrščanje. Ob 15: 30 je sledil postroj in razglasitev rezultatov. Naši veteranski ekipi sta dosegli 47. in 48. mesto, naši člani A pa so bili zaradi nedokončane vaje diskvalificirani. Na tekmovanju je sicer nastopilo 226 enot. Po tekmovanju sta se veteranski enoti vrnili v Komen, na poti domov so si privoščili zasluženo večerjo. Naši člani A so se odpravili na izlet v Zgornjo Kungoto, kjer smo pobrateni s tamkajšnjim gasilskim društvom. V Zg. Kungoti so ostali do naslednjega dne in se v nedeljo v večernih urah vrnili v Komen.

Člani PGD Komen čestitamo vsem udeležencem iz našega društva za udeležbo na državnem tekmovanju in dosežene rezultate.

Posebna zahvala gre pobratenemu društvu PGD Zg. Kungota, ki nam je za tekmovanje posodilo motorno brizgalno črpalko!
17. 05. 2014

Državno mladinsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta – Ormož 2014

V soboto 17. maja 2014 se je v Ormožu odvijalo državno mladinsko tekmovanje za memorial MH 2014, na katerega so se uvrstili tudi pionirji PGD Komen. Za naše pionirje se je tekmovalni dan začel ob 6:30 zjutraj, ko so se z avtobusom odpravili proti Štjaku, kjer so se jim pridružili še tekmovalni enoti in mentorji PGD Štjak, ki so bili prav tako uvrščeni na tekmovanje. Od Štjaka jih je pot vodila proti Ormožu. V Ormož so prispeli z zamudo, zaradi gneče na cesti zato so šli iz avtobusa takoj na komisijo A, kjer so jim pregledali dokumente in opremo od tam pa na tekmovalne proge. Pionirji so tekmovali v treh tekmovalnih disciplinah in sicer: Vaja z vedrovko, štafeta s prenosom vode in razvrščanje. Ob 15:30 je bil postroj in čas ko so naši pionirji izvedeli, da so dosegli 34. mesto. Na tekmovanju je tekmovalo 189 enot, od tega je bilo pionirskih enot 50. Po tekmovanju je sledil povratek domov, vmes pa tudi postanek na zasluženi večerji.

Našim mentorjem in pionirjem člani PGD Komen, čestitamo za udeležbo na državnem tekmovanju in dosežene uspehe!

10. 05. 2014

TEKMOVANJE KRAŠKE GASILSKE ZVEZE 10. maja 2014 v SEŽANI

V soboto 10. maja 2014 se je v Sežani odvijalo gasilsko tekmovanje Kraške gasilske zveze pod organizacijo PGD Štjak. Tekmovanje je bilo razdeljeno na dva dela, zjutraj se je odvilo mladinsko tekmovanje, popoldne pa so tekmovalni poligon zavzeli člani,članice in veterani. Na jutranjem delu je naše društvo nastopilo s dvema pionirskima ekipama in eno mladinsko, v popoldanskem pa s dvema ekipama članov A, dvema ekipama članov B, eno ekipo članic A in dvema veteranskima ekipama. Organizacija tekmovanja je bila izpeljana odlično za kar gredo zasluge dobri organizaciji članov PGD Štjak in dobri sodniški ekipi, seveda pa je k dobremu vzdušju prispevalo tudi čudovito sončno vreme skozi cel dan. Za resnično popestritev dneva v PGD Komen pa so poskrbeli naši člani A, ki so na tekmovanju osvojili prvo mesto in s tem že drugič osvojili prehodni pokal KGZ. Do trajnega lastništva pokala nas tako loči le še ena zmaga. Tudi druge ekipe našega društva so se odlično odrezale!

Ekipe so dosegle sledeče rezultate:

PIONIRJI:
1. mesto: PGD Komen 1
9. mesto: PGD Komen 2

MLADINCI:
2. mesto: PGD Komen

ČLANI A:
1. mesto: PGD Komen 1
6. mesto: PGD Komen 2

ČLANICE A:
2. mesto: PGD Komen

ČLANI B:
3. mesto: PGD Komen 1
4. mesto: PGD Komen 2

VETERANI:
2. mesto: PGD Komen 1
4 . mesto: PGD Komen 2