PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Tekmovanja v letu 2012

09. 06. 2012

Tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozil

V soboto 9. junija so se štirje gasilci s vozilom ROVER 130 (GVGP -1) udeležili 12. Tekmovanja gasislkih terenskih vozil, ki ga je organiziralo PGD Postojna. Start in cilj je bil v Postojni, na Mačkovcu (Taborniška koča). Trasa pa je bila speljana čez Rakov Škocjan, do Kaliča, od tam čez Javornike in Poček. Iz Počka je trasa vodila mimo smetišča proti Ravbarkomandi ter nato nazaj na Mačkovec. Na tekmovanju je sodelovalo 28 ekip, naša ekipa pa je dosegla 8. mesto.

Za dosežen uspeh jim iskreno čestitamo.

02. 06. 2012

Državno mladinsko gasilsko tekmovanje PTUJ 2012

V soboto 2. 6. 2012 je v Velenju potekalo mladinsko gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Slovenije, ki se ga je udeležila tudi ena ekipa pionirjev iz PGD Komen. Na tekmovanje smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah izpred našega gasilskega doma. V Ptuj smo prispeli okrog enajstih in takoj začeli s pripravami na tekmovanje, saj smo imeli napovedan nastop ob dvanajstih. Tekmovali smo v treh disciplinah in sicer vaji z vedrovko, vaji iz razvrščanja in štafeti na 400m z ovirami. Razglasitev rezultatov je bila napovedana šele ob 16:00 zato smo izkoristili preostanek časa za ogled mesta Ptuj in kosilo v lokalni piceriji. Na koncu so naši pionirji dosegli 29. mesto.

Pionirjem za doseženo 29. mesto iskreno čestitamo.

26. 05. 2012

Državno gasilsko tekmovanje Velenje 2012

V soboto 26. 5. 2012 je v Velenju potekalo državno tekmovanje Gasilske zveze Slovenije, ki se ga je udeležila tudi ena ekipa veteranov iz PGD Komna.

Za doseženo 50. mesto jim čestitamo.

19. 05. 2012

Tekmovanje Kraške gasilske zveze 2012

V soboto 19. maja 2012 je v Povirju potekalo vsakoletno gasilsko tekmovanje Kraške gasilske
zveze Sežana, ki se ga je udeležilo tudi naše društvo. Organizator tekmovanja je bilo Prostovoljno gasilsko društvo Povir, potekalo pa je v dveh delih. Zjutraj se je odvijalo tekmovanje gasilske mladine, v popoldanskih urah pa se je odvijalo člansko tekmovanje. Zjutraj so se iz našega društva tekmovanja udeležile dve ekipi pionirjev in ena ekipa mladincev. Pionirji so izmed devetih prijavljenih ekip pionirjev dosegli osmo in drugo mesto, kar je odlična popotnica za prihajajoče državno tekmovanje v Ptuju. Mladinci so izmed osmih prijavljenih ekip mladincev dosegli peto mesto. Po dolgih letih je letos na tekmovanju sodelovala tudi ekipa mladink iz PGD Povirja. V popoldanskem času se je zvrstilo člansko tekmovanje, ki so se ga iz našega društva udeležile dve veteranske ekipe, ena ekipa članic, ena ekipa članov B in tri ekipe članov A.

Tekmovanje je bilo odlično izpeljano, pospremljeno z lepim vremenom zato izrekamo čestitke za odlično organizacijo tekmovanja članom in članicam PGD Povir.

Ekipe so dosegle sledeče rezultate:

PIONIRJI:
1. mesto: PGD Komen 1
8. mesto: PGD Komen 2

MLADINCI:
5. mesto: PGD Komen

ČLANI A:
5. mesto: PGD Komen 1A
6. mesto: PGD Komen 2A
9. mesto: PGD Komen 3A

ČLANICE A:
3. mesto: PGD Komen 1

ČLANI B:
. mesto: PGD Komen 1

VETERANI:
3. mesto: PGD Komen 1
4. mesto: PGD Komen 2