PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Intervencije v letu 2012

08. 12. 2012 ob 13:20 uri

56. Tehnična intervencija, Komen – Pliskovica

ZGRS Sežana nas je obvestil, da je na cesti Komen – Pliskovica več vozil obstalo v snegu. Na lokaciji smo izvlekli dve tovorni vozili in pet osebnih vozil. Na intervenciji so sodelovali trije gasilci PGD Komen s enim vozilom.

28. 11. 2012 ob 17:43 uri

55. Poplavljanje hiše, Sveto

ReCO Postojna nas je obvestil, da v vasi Sveto meteorna voda zaliva hišo. Na lokaciji smo ugotovili, da je do zalivanja prišlo zaradi zamašenih žlebov iz hiše lastnika in sosednje hiše, ter zamašenega peskolova. Tako peskolov kot tudi žlebove smo odmašili, vhod hiše pa preventivno zavarovali s protipoplavnimi vrečami. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen s enim vozilom. Še trije gasilci so bili v pripravljenosti v gasilskem domu.

27. 10. 2012 ob 20:30 uri

54. Pomoč pri poplavah, Dornberk; Nova Gorica

Poveljnik KGZ nas je obvestil, da je bila naša zveza zaprošena za pomoč pri poplavah na območju Gasilske zveze Nova Gorica.
Zborno mesto je bilo pri gasilskem domu v Dornberk. Tam so se našim gasilcem pridružila še dva gasilca PGD Dornberk. V sklopu pomoči smo bili najprej napoteni v vas Saksid, kjer smo občanu pomagali zaščiti vhod v kletne prostore pred naraščajočo vodo. Nato smo se vrnili v vas Dornberk, kjer smo iz ene hiše izčrpali vodo in opravili pregled poplavljene kleti v drugi hiši. Naslednje naloge smo opravljali v Novi Gorici. Nudili smo pomoč pri izčrpavanju vode iz poplavljenih prostorov Mestne občine Nova Gorica in gledališča SNG Nova Gorica. Na intervenciji so sodelovali 3 gasilci PGD Komen s enim vozilom.

30. 09. 2012 ob 09:38 uri

53. Požar v naravi, Komen – Škrbina

ReCO Postojna nas je obvestil, da na polju ob cesti Komen- Škrbina gorijo bale sena. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da gori 12 bal sena. Bale sena smo razvili in jih pogasili. V požaru so bile vse bale popolnoma uničene. O dogodku smo obvestili policijo. Na intervenciji je sodelovalo 14 gasilcev PGD Komen s štirimi vozili in Policija.

22. 09. 2012 ob 13:23 uri

52. Pomoč reševalcem, Hruševica

ReCO Postojna nas je obvestil, da potrebujejo reševalci NMP Sežana pomoč pri prenosu obolele osebe. Reševalcem smo nudili pomoč pri prenosu obolele osebe iz prvega nadstropja do reševalnega vozila. Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev PGD Komen s enim vozilom in ekipa NMP Sežana.

16. 09. 2012 ob 09:48 uri

51. Prometna nesreča, Komen

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči v Komnu. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je prišlo do trka med motoristom in osebnim vozilom. Poškodovanemu motoristu je, še pred našim prihodom, nudila prvo pomoč zdravnica, ki je bila slučajno na kraju nezgode. Mesto nesreče smo v sodelovanju s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana prometno in požarno zavarovali, ponesrečencu nudili prvo pomoč in na vozilih odklopili akumulatorja. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen s enim vozilom, 4 gasilci ZGRS Sežana s enim vozilom, ekipa NMP Sežana in Policija. V gasilskem domu je bilo še 8 gasilcev v pripravljenosti.

15. 09. 2012 ob 18:20 uri

50. Prometna nesreča, Komen – Tomačevica

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči na cesti Komen – Tomačevica. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je v prometni nesreči udeleženo eno vozilo in da so tri osebe poškodovane. Že pred našim prihodom sta poškodovancem nudili pomoč zdravnici, ki sta bili slučajno na kraju nezgode. Na kraju smo skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana vršili požarno varovanje, nudili prvo pomoč ponesrečencem, odklopili akumulator in usmerjali promet do prihoda policije. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen s enim vozilom, 4 gasilci ZGRS Sežana s enim vozilom, ekipa NMP Sežana in Policija. Še 5 gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu.

06. 09. 2012 ob 20:26 uri

49. Tehnična intervencija, Komen

Pihalni orkester Komen nas je zaprosil, za pomoč pri odstranitvi sršenjega gnezda na Kulturnem domu v Komnu. S tehničnim posegom smo gnezdo odstranili. Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev PGD Komen s enim vozilom.

06. 09. 2012 ob 14:24 uri

48. Požar v naravi, Majerji – Vojščica

ReCO Postojna nas je obvestil o požaru v naravi nad vasjo Majerji. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da gori v borovem gozdu. Požar smo pogasili in rob požarišča temeljito zalili. Pogorelo je približno 0,5ha površine. Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev PGD Komen s enim vozilom, 3 gasilci JZGRD Nova Gorica s enim vozilom in 10 gasilcev PGD Kostanjevica na Krasu s tremi vozili. Še 10 gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu.

27. 08. 2012 ob 15:27 uri

47. Požar v naravi, Štanjel – Branik

ReCO Postojna nas je obvestil o požaru v naravi na cesti Štanjel – Branik. Po pregledu ceste in prejetimi dodatnimi informacijami s strani ReCO Postojna, smo ugotovili, da je prijava bila podana zaradi dviganja pare med postavljanjem asfalta na cesti Štanjel – Branik. Zaključili smo, da požara ni in se vrnili v gasilski dom. Na intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev PGD Komen s tremi vozili, še 8 gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu.