PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Intervencije v letu 2021

28. 12. 2021 ob 15:51 uri

33. Pomoč reševalcem – Komen

ReCo Postojna nas je obvestil, da je v stanovanjski hiši v Komnu oseba padla iz višine in obležala neodzivna. Na lokaciji smo poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev ter pomagali pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Poškodovano osebo so reševalci NMP Sežana odpeljali na zdravljenje v SB Izola.
Iz PGD Komen je na intervenciji sodelovalo 5 gasilcev z enim vozilom, dva gasilca v civilu sta bila že na lokaciji. Šest gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu.

20. 12. 2021 ob 09:13 uri

32. Pomoč reševalcem – Komen

ReCo Postojna nas je obvestil, da je v stanovanjski hiši v Komnu neodzivna oseba. Na lokaciji smo s tehničnim posegom odprli okno stanovanjske hiše in omogočili dostop do osebe. Oseba je bila žal preminula. Prisotni so bili tudi Policisti in NMP Sežana, ki so potrdili smrt osebe.
Iz PGD Komen je na intervenciji sodelovalo 8 gasilcev z enim vozilom, trije gasilci v civilu so bili že na lokaciji. Trije gasilci so bili v pripravljenosti v gasilskem domu.

19. 12. 2021 ob 15:24 uri

31. Požar v naravi – med Ponikvami in Kobdiljem

ReCo Postojna nas je obvestil, da gori v naravi med Ponikvami in Kobdiljem. Na lokaciji smo ugotovili da gre za požar grmičevja in trave. Požar na površini približno 0,9 ha smo pogasili skupaj s kolegi iz ZGRS Sežana in PGD Štjak. Požarišče si je ogledala tudi Policija. Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev z dvema voziloma iz PGD Komen. Osem gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu.

07. 11. 2021 ob 16:47 uri

30. Prometna nesreča, Komen – Gorjansko

ReCo Postojna nas je obvestil o prometni nesreči motorista na začetku vasi Gorjansko iz smeri Komna. Na lokaciji smo ugotovili, da je v nesreči motorist poškodovan. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo požarno in prometno zavarovali kraj dogodka ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Ob prihodu reševalcev smo jim nudili pomoč pri imobilizaciji in prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo ter policiji nudili razsvetljavo kraja dogodka. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, trije poklicni gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, policisti PP Sežana in reševalna ekipa NMP Sežana. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti 14 gasilcev.

02. 11. 2021 ob 11:18 uri

29. Odpiranje vrat, Komen

ReCO Postojna nas je obvestil, da je zdravnica zaprosila za odpiranje vrat v Komnu zaradi obolele osebe. Na lokaciji smo v prisotnosti delavcev socialne službe in zdravnice ZD Komen odprli vrata stanovanja. Na kraju je bila prisotna tudi policija. Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev iz PGD Komen. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 5 gasilcev.

30. 10. 2021 ob 17:29 uri

28. Odstranjevanje sršenov, Sveto

Občan nas je obvestil, da ima sršenje gnezdo v drevesu. Na lokaciji smo ugotovili, da sršeni ogrožajo mimoidoče. Gnezdo smo odstranili. Na intervenciji so sodelovali trije gasilci PGD Komen z enim vozilom.

15. 09. 2021 ob 10:08 uri

27. Tehnična pomoč, Komen – Krajna Vas

Obveščeni smo bili, da se je na cesti Komen – Krajna Vas prevrnila prikolica z grozdjem in da je cestišče nevarno spolzko. Ko so lastniki dvignili in odstranili prikolico smo cestišče temeljito oprali z veliko količino vode. Na intervenciji je sodeloval en gasilec PGD Komen z enim vozilom.

14. 09. 2021 ob 17:38 uri

26. Požar v naravi, Komen – Branik

ReCo Postojna nas je obvestil o požaru v naravi med vasjo Komen in Branik. Na lokaciji smo ugotovili, da je požar zajel večjo travnato površino. Požar smo omejili, pogasili in rob požarišča temeljito zalili z vodo. Pogorelo je cca 2ha travnate površine. Na intervenciji je sodelovalo 17 gasilcev PGD Komen s 4 vozili, dva poklicna gasilca ZGRS Sežana z enim vozilom in policisti PP Sežana.

09. 09. 2021 ob 16:40 uri

25. Požar v naravi, Vale

ReCO Postojna nas je obvestil, da pri vasi Vale gorijo bale sena. Na lokaciji smo ugotovili, da gori kup vejevja in trave. Požar smo omejili in pogasili. Pogorelo je okrog 30m2 travnate površine. Na intervenciji je sodelovalo 14 gasilcev PGD Komen s tremi vozili in policisti PP Sežana. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 6 gasilcev.

07. 09. 2021 ob 19:56 uri

24. Tehnična pomoč, Čehovini

Občan v vasi Čehovini nas je obvestil, da je odkril sršenje gnezdo. Na lokaciji smo ugotovili, da sršeni ogrožajo stanovalce zato smo gnezdo odstranili. Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.