PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Intervencije v letu 2017

16. 12. 2017 ob 22:59 uri

54. Prometna nesreča, Kobjeglava – Komen

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči na cesti Kobjeglava – Komen. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je v nesreči udeleženo eno vozilo in da so štiri osebe poškodovane. Skupaj s poklicnimi gasilci smo zavarovali kraj nezgode, na vozilu odklopili akumulator in do prihoda NMP Sežana nudili prvo pomoč poškodovanim. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, dva gasilca PGD Komen, ki sta bila v bližini dogodka, dva gasilca ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalca in dežurni zdravnik NMP Sežana in Policija.

11. 12. 2017 ob 15:05 uri

53. Tehnična pomoč, Štanjel

ReCO Postojna nas je obvestil, da v vasi Štanjel voda vdira v objekt. Na lokaciji smo ugotovili, da voda vdira v objekt zaradi počenega žleba. Razpoko smo začasno zatesnili, dokončno sanacijo bo opravil lastnik objekta. Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma. Na intervencijo so bili aktivirani tudi poklicni gasilci ZGRS Sežana s platformo, ki so se po oceni stanja vrnili v enoto.

15. 10. 2017 ob 19:22 uri

52. Tehnična intervencija, Tupelče

ReCO Postojna nas je telefonsko obvestil, da je občan prosil za pomoč gasilcev pri lovljenju pobeglega papagaja. Na lokaciji smo ugotovili, da se papagaj nahaja na drevesu. Počakali smo na prihod ZGRS Sežana s platformo, ki so bili aktivirani sočasno z našim društvom. Papagaja smo poskušali ujeti, vendar nam ni uspelo. Po nekaj poizkusih se je lastnik odločil, da ga bo poskušal uloviti naslednji dan, ko bo žival mirnejša. Na intervenciji so sodelovali trije gasilci PGD Komen z enim vozilom in dva gasilca ZGRS Sežana z enim vozilom.

12. 10. 2017 ob 19:19 uri

51. Odstranjevanje sršenov, Brje pri Komnu

Občan nas je obvestil, da sumi, da ima v dimniku sršenje gnezdo. Po pregledu dimnika smo ugotovili, da se gnezdo res nahaja v kapi dimnika. Gnezdo smo odstranili. Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

08. 10. 2017 ob 14:55 uri

50. Prometna nesreča, Gorjansko – MP Gorjansko

ReCO Postojna nas je obvestil, da je na cesti Gorjansko – mejni prehod Gorjansko prišlo do prometne nesreče motorista. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je ena oseba poškodovana. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana zavarovali kraj dogodka in poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, dva gasilca PGD Komen ki sta bila v bližini dogodka, trije poklicni gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP Sežana in Policija. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 11 gasilcev.

05. 10. 2017 ob 20:03 uri

49. Odstranjevanje sršenov, Gorjansko

Občan nas je obvestil, da je v dimniku opazil sršenje gnezdo. Na lokaciji smo sršenje gnezdo odstranili in dimnik očistili. Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

29. 09. 2017 ob 19:32 uri

48. Odstranjevanje sršenov, Klanec pri Komnu

Občan v vasi Klanec nas je obvestil, da ima v zračniku dimnika sršenje gnezdo. Sršenje gnezdo smo odstranili in zračnik očistili.
Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

14. 09. 2017 ob 21:43 uri

47. Prometna nesreča, Komen – Tomačevica

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči na cesti Komen Tomačevica. Na lokaciji smo ugotovili, da je avto na boku v dolini ob cesti in da v avtomobilu ni ponesrečenih oseb. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo zavarovali kraj nezgode in preiskali širšo okolico za morebitnimi poškodovanimi osebami. Po pogovoru s policisti in reševalci, ki so pregledali vozilo smo zaključili, da v avtomobilu ni sledi poškodb in da v nesreči ni bilo poškodovanih oseb. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, 4 gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalna ekipa NMP Sežana in policisti PP Sežana. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti 13 gasilcev.

12. 09. 2017 ob 21:05 uri

46. Odstranjevanje sršenov, Komen

Hišnik športnega objekta v Komnu nas je obvestil, da so odkrili sršenje gnezdo. Na lokaciji smo ugotovili, da gnezdo visi s stropa na sredini prostora znotraj objekta in da gre za večje gnezdo. Gnezdo smo previdno odstranili. V nadaljevanju so nas obvestili, da so odkrili še osje gnezdo. Gnezdo smo odstranili in uničili. Na intervenciji so sodelovali 4 gasilci PGD Komen z enim vozilom.

05. 09. 2017 ob 20:05 uri

45. Odstranjevanje sršenov, Sveto

Občani v vasi Sveto so nas obvestili, da se v okolici hiš zadržujejo sršeni.

Na prvi lokaciji smo odkrili sršenje gnezdo v odsluženem dimniku. Gnezdo smo odstranili, dimnik očistili in ga v dogovoru z lastnikom zamašili.

Na drugi lokaciji so se sršeni nahajali na odstrešju. Gnezdo smo odstranili in mesto gnezda očistili.

Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.