PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Intervencije v letu 2023

29. 12. 2023 ob 09:02 uri

Poplavljanje objekta, Komen

Ob 9.02 je v naselju Komen v frizerskem salonu počila vodovodna cev. Gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana so zaprli glavni ventil, posesali vodo in iznesli inventar. Dežurni elektro podjetja pa je vklopil elektriko. Na intervenciji je sodelovalo 12  gasilcev PGD Komen z dvema voziloma in 2 gasilca iz ZGRS Sežana z enim vozilom. Na lokaciji so bili tudi prisotni poveljnik CZ Komen in občinski predstavniki.

23. 11. 2023 ob 14:41 uri

Prometna nesreča, Komen – Škrbina

Ob 14.41 sta na cesti Komen – Škrbina, občina Komen, trčili osebni vozili. Posredovali smo gasilci PGD Komen in poklicni gasilci ZGRS Sežana, ki smo kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč reševalcem NMP Sežana. V prometni nesreči se je poškodovala ena oseba, katero so reševalci odpeljali v bolnišnico Šempeter. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, 3 gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP Sežana, policija in cestno podjetje. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 5 gasilcev.

11. 11. 2023 ob 12:28 uri

Prometna nesreča, Komen – Gorjansko

ReCO Postojna nas je obvestil o padcu kolesarja med naseljema Komen in Gorjansko. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo kraj nezgode prometno zavarovali in pomoč poškodovanemu kolesarju do prihoda NMP in pomagali pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Poškodovanega kolesarja so prepeljali v bolnišnico Šempeter.  Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, trije gasilci v civilu,  2 gasilca ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP Sežana in policija. V gasilskem domu so bili v pripravljenosti še 4 gasilci.

20. 10. 2023 ob 18:34 uri

Požar v stanovanjskih stavbah, Kobdilj

ReCO Postojna nas je obvestil, da v vasi Kobdilj gori kuhinja. Na lokaciji smo ugotovili, da gori kuhinja v prvem nadstropju. Skupaj s kolegi iz ZGRS Sežana smo požar kuhinje pogasili. Z hitrim posredovanjem smo preprečili še večjo škodo kot je nastala. Ko smo požar lokalizirali in pogasili smo požarišče pregledali s termovizijsko kamero, prezračili hišne prostore in delno sanirali požarišče. Na lokaciji so bili prisotni dežurni delavec Elektro Primorske, policija PP Sežana in NMP Sežana. Ena oseba je bila zaradi opeklin odpeljana v UKC Ljubljana. Na intervenciji je sodelovalo 17 gasilcev PGD Komen s tremi vozili. Šest gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu. Iz poklicne gasilske enote ZGRS Sežana so sodelovali štirje gasilci z enim vozilom.

07. 10. 2023 ob 19:30 uri

Odstranjevanje sršenov, Ivanji Grad

Občan iz vasi Ivanji Grad nas je obvestil, da se v hiši nahajajo sršeni in ogrožajo stanovalce. Na lokaciji smo ugotovili, da se gnezdo nahaja v ostrešju hiše. Gnezdo smo varno odstranili. Na intervenciji sta sodelovala 2 gasilca PGD Komen z enim vozilom.

03. 10. 2023 ob 20:01 uri

Odstranjevanje sršenov, Kobjeglava

Občan iz vasi Kobjeglava nas je obvestil, da se okrog hiše nahajajo sršeni in ogrožajo stanovalce. Na lokaciji smo ugotovili, da se gnezdo nahaja v dimniku hiše. Gnezdo smo varno odstranili. Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

30. 09. 2023 ob 21:00 uri

Odstranjevanje sršenov, Sveto

Občan iz vasi Sveto nas je obvestil, da se ob igrišču nahaja večje sršenje gnezdo, katero ogroža mimoidoče. Na lokaciji smo ugotovili, da se gnezdo nahaja v deblu drevesa tik ob igrišču. Gnezdo smo varno odstranili. Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

30. 09. 2023 ob 19:53 uri

Odstranjevanje sršenov, Sveto

Občan iz vasi Sveto nas je obvestil, da se okrog hiše nahajajo sršeni in ogrožajo stanovalce. Na lokaciji smo ugotovili, da se gnezdo nahaja v dimniku hiše. Gnezdo smo varno odstranili. Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

27. 09. 2023 ob 19:45 uri

Odstranjevanje sršenov, Komen

Občan iz vasi Komen nas je obvestil, da se pri Bar Paradisu nahajajo sršeni in ogrožajo ljudi v okolici. Na lokaciji smo ugotovili, da se gnezdo nahaja v deblu drevesa blizu lokala. Gnezdo smo varno odstranili iz debla drevesa. Na intervenciji so sodelovali 4 gasilci PGD Komen z enim vozilom.

25. 09. 2023 ob 20:10 uri

Odstranjevanje sršenov, Coljava

Občan iz vasi Coljava nas je obvestil, da se okrog hiše nahajajo sršeni in ogrožajo stanovalce. Na lokaciji smo ugotovili, da se gnezdo nahaja v dimniku hiše. Gnezdo smo varno odstranili. Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.