PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Intervencije v letu 2019

30. 12. 2019 ob 18:33 uri

49. Tehnična pomoč – Kobdilj

ReCO Postojna nas je obvestil, da je v Kobdilju v občini Komen pri igri oseba padla v jašek med hišami in se pri tem poškodovala. Na lokaciji smo skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana omogočili dostop do poškodovane osebe. Dostop smo omogočili z uporabo lestev in vrvne tehnike. Ko je poškodovano osebo oskrbel zdravnik smo osebo prenesli iz jaška v reševalno vozilo. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, 2 gasilca ZGRS Sežana z enim vozilom in reševalci NMP Sežana. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 11 gasilcev.

24. 12. 2019 ob 20:43 uri

48. Tehnična pomoč – Komen

Komunalno podjetje Sežana nas je obvestilo, da potrebujejo pomoč pri prenosu preminule osebe. Na lokaciji smo nudili pomoč pri prenosu. Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Komen z enim vozilom.

30. 11. 2019 ob 21:46 uri

47. Požar na objektih, Štanjel

ReCO Postojna nas je obvestil o dimniškem požaru v Štanjelu. Na lokaciji smo ugotovili, da gorijo saje v dimniški tuljavi. Izpraznili smo peč, v kateri so še gorela drva in dimniško napeljavo nadzorovali s termovizijsko kamero dokler ni požar ugasnil. Lastniku smo prepovedali kurjenje dokler dimnika ne pregleda in očisti dimnikar. Na intervenciji je sodelovalo 19 gasilcev PGD Komen s tremi vozili in 5 gasilcev ZGRS Sežana z dvema voziloma, eno vozilo je bilo med potjo preklicano. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 7 gasilcev.

24. 11. 2019 ob 05:00 uri

46. Prometna nesreča, Tomačevica – Kobjeglava

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči na cesti Tomačevica – Kobjeglava. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je v nesreči udeleženo eno vozilo in štiri osebe. V nesreči se je ena oseba telesno poškodovala. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev, pomagali vlečni službi in skupaj z delavcem cestnega podjetja počistili cestišče. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom in še dva gasilca, ki sta bila v bližini dogodka, 4 poklicni gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP Sežana, policija, vlečna služba in delavec cestnega podjetja. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še osem gasilcev.

09. 11. 2019 ob 17:44 uri

45. Pomoč reševalcem, Tomačevica

ReCO Postojna nas je obvestil, da je bila v Tomačevici najdena utopljena oseba. Ob našem prihodu so poškodovano osebo že oživljali domači in naši gasilci, ki so bili v bližini dogodka. Z oživljanjem smo nadaljevali do prihoda reševalcev. Kljub trudu vseh je bilo oživljanje neuspešno, oseba je na kraju dogodka umrla. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, trije gasilci, ki so bili v bližini dogodka, reševalci NMP Sežana in policija. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 7 gasilcev.

04. 11. 2019 ob 17:59 uri

44. Tehnična pomoč, Hruševica

ReCO Postojna nas je obvestil, da je v vasi Hruševica mačka splezala na drevo in ne more priti z drevesa. Na lokaciji smo z lestvijo omogočili dostop do mačke in jo rešili. Aktivirana je bila tudi poklicna gasilska enota ZGRS Sežana z vozilom za reševanje iz višin in globin. Na intervenciji sta sodelovala dva gasilca PGD Komen z enim vozilom in dva gasilca ZGRS Sežana z enim vozilom.

23. 10. 2019 ob 10:58 uri

43. Požar avtomobila, Tomačevica

ReCO Postojna nas je obvestil o požaru avtomobila v vasi Tomačevica. Pred izvozom smo bili obveščeni, da naša pomoč ni potrebna. Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma, na lokaciji so bili prisotni še štirje gasilci, ki so bili v bližini dogodka. Aktivirana je bila tudi poklicna gasilska enota ZGRS Sežana, ki je bila tudi preklicana.

15. 10. 2019 ob 08:24 uri

42. Požar na objektu, Štanjel

ReCO Postojna nas je obvestil o dimniškem požaru v vasi Štanjel. Na lokaciji smo ugotovili, da gorijo saje v dimniku. Dimnik smo delno očistili in opravili pregled s termovizijsko kamero. Na lokaciji je bil prisoten tudi dimnikar, ki je prepovedal kurjenje dokler ne bo dimnik temeljito očiščen in pregledan. Na intervenciji je sodelovalo 14 gasilcev PGD Komen s tremi vozili, poklicni gasilci ZGRS Sežana, dežurni delavec elektro podjetja in dimnikar.

06. 10. 2019 ob 12:24 uri

41. Prometna nesreča, Brestovica pri Komnu

ReCO Postojna nas je obvestil, da je ena oseba povožena v vasi Brestovica pri Komnu. Na lokaciji smo ugotovili, da je oseba padla in se pri tem poškodovala. Kraj dogodka smo zavarovali in poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo reševalcem pomagali pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, nudili pomoč policiji pri preiskavi dogodka in oprali cestišče. Na intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, trije poklicni gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, policija in reševalci NMP Sežana. V gasilskem domu je bilo v pripravljenosti še 14 gasilcev.

30. 09. 2019 ob 20:00 uri

40. Odstranjevanje sršenov, Kobdilj

Občan nas je obvestil, da je v ruleti okna odkril sršenje gnezdo. Na lokaciji smo ugotovili, da sršeni predstavljajo grožnjo za stanovalce. Gnezdo smo odstranili. Na intervenciji so sodelovali 4 gasilci z enim vozilom.