PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOMEN

Intervencije v letu 2013

05. 12. 2013 ob 01:16 uri

33. Požar v naravi, Štanjel – Branik

ReCO Postojna nas je obvestil o požaru ob železniški progi med Štanjelom in Branikom. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da gori v borovem gozdu tik ob železnici. Na lokaciji je bila že pred našim prihodom prisotna tudi policija, ki je požar prijavila. Požar smo pogasili, pogorelo je približno 250m2 gozdne površine. Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Komen s tremi vozili.

02. 12. 2013 ob 09:30 uri

32. Vetrolom, Kobdilj

ReCO Postojna nas je obvestil, da je v Kobdilju burja odkrila streho. Na lokaciji smo ugotovili, da je veter odkril cerado, s katero je bila pokrita dotrajana streha. Vreče peska, s katero je bila cerada obtežene so visele s strehe in ogrožale promet. Poškodovano cerado in vreče peska smo odstranili. Na intervenciji je sodelovalo pet gasilcev PGD Komen z dvema voziloma.

01. 12. 2013 ob 11:58 uri

31. Požar na objektu, Rubije – Jablanec

ReCO Postojna nas je obvestil o dimu, ki prihaja iz gozda blizu vasi Rubije. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da gori lopa. Požar smo pogasili. V požaru je bilo uničenega več kosov električnega orodja, prikolica in električni agregat, jeklenko plina pa smo pravočasno odstranili. Na intervenciji je sodelovalo 16 gasilcev PGD Komen s tremi vozili in dva gasilca ZGRS Sežana z enim vozilom.

29. 10. 2013 ob 14:30 uri

30. Iskanje pogrešane osebe, Preserje pri Komnu

ReCO Postojna nas je telefonsko obvestil, da potrebujejo policisti pomoč pri vstopu v hišo v kateri naj bi bila onemogla oseba. Po vstopu v objekt je bilo ugotovljeno, da osebe ni v hiši zato je bila sprožena iskalna akcija. Po približno eni uri iskanja je iskalno akcijo Policija preklicala. V iskalni akciji je sodelovalo 17 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma in policisti PP Sežana.

13. 10. 2013 ob 12:15 uri

29. Pomoč reševalcem, Brestovica pri Komnu

Ob 12:15 smo bili obveščeni, da je pri naselju Brestovica pri Komnu italijanski kolesar padel s kolesom in se huje poškodoval, zahtevan je bil helikopter. Gasilci PGD Komen smo izvajali zavarovanje pri pristanku helikopterja in nudili pomoč NMP pri prenosu poškodovanca. Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

10. 10. 2013 ob 19:30 uri

28. Odstranjevanje sršenov, Gorjansko

Občan iz vasi Gorjansko nas je zaprosil za pomoč pri odstranitvi sršenjega gnezda. Sršenje gnezdo je bilo v dimniku stanovanjske hiše. Gnezdo smo odstranili ter očistili dimnik. Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

04. 10. 2013 ob 19:14 uri

27. Odstranjevanje sršenov, Kobdilj

Občan nas je obvestil da so se mu v dimnik hiše naselili sršeni. Gnezdo smo odstranili in dimnik očistili. Na intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev PGD Komen z enim vozilom.

03. 10. 2013 ob 12:30 uri

26. Požar v naravi, ob železniški progi Štanjel

ReCo Postojna nas je obvestil o požaru v naravi ob železniški progi, na relaciji Štanjel – Branik. Že pred našim prihodom so na lokacijo prišli gasilci PGD Dornberk. Po ogledu smo ugotovili, da gori na majhni površini ob železniški progi. Po dogovoru z vodjo intervencije PGD Dornberk smo gašenje prepustili gasilcem PGD Dornberk in JZGRD Nova Gorica, ker je bil požar na njihovem območju (Občina Nova Gorica). Na intervenciji je sodelovalo 6 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma, gasilci PGD Dornberk in poklicni gasilci JZGRD Nova Gorica.

22. 09. 2013 ob 02:04 uri

25. Prometna nesreča, Gorjansko – Klanec

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči na cesti Gorjansko – Klanec. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je vozilo obtičalo na strehi izven cestišča in da je ena oseba poškodovana. S poklicnimi gasilci ZGRS Sežana smo poskrbeli za požarno in naletno varovanje, ter poskrbeli za razsvetljavo cestišča. Poškodovani osebi smo do prihoda reševalcev NMP Sežana nudili prvo pomoč. Na intervenciji je skupno sodelovalo 10 gasilcev PGD Komen z enim vozilom, štirje poklicni gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, reševalci NMP Sežana in Policija. V gasilskem domu PGD Komen so bili v pripravljenosti še štirje gasilci.

19. 09. 2013 ob 13:47 uri

24. Prometna nesreča, Komen – Škrbina

ReCO Postojna nas je obvestil o prometni nesreči na cesti Komen – Škrbina. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovili, da je v prometni nesreči udeleženo eno vozilo in štiri osebe. Kraj nesreče smo skupaj s poklicnimi gasilci ZGRS Sežana prometno in požarno zavarovali, vozilo, ki je bilo prevrnjeno na bok smo stabilizirali. Reševalcem NMP Sežana smo nudili pomoč pri oskrbi ponesrečencev. Po aktivaciji helikopterja HNMP smo zavarovali mesto za pristanek helikopterja. Žal je v nezgodi ena oseba izgubila življenje, ena je bila huje telesno poškodovana in s helikopterjem prepeljana v UKC Ljubljana, ena oseba je bila prepeljana v bolnišnico v Šempeter, eno osebo pa so oskrbeli v ambulanti. Na intervenciji je skupno sodelovalo 8 gasilcev PGD Komen z dvema voziloma, poklicni gasilci ZGRS Sežana z enim vozilom, Policija, reševalci NMP Sežana in HNMP. Dodatnih šest gasilcev PGD Komen je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu.